Femto Lasik Turkije, kosten

Wat is Femto Lasik

Wat is Femto Lasik, is een vraag over een behandeling aan de ogen. Allereerst moet er gezegd worden dat ondanks veel voorlichting, een groot aantal mensen schrik heeft als het om een behandeling van de ogen gaat. Ook al wordt er zoveel uitgelegd over de pijnloze behandelingen, dan nog hebben veel mensen twijfel of die pijnloze claim wel juist is. Hier kan gerust gesteld worden dat dit juist is. Uit ervaring blijkt dat de ingrepen op zich met betrekking tot ooglaseren of lens vervanging pijnloos zijn. Wel kan soms na een bepaalde ingreep een gevoel van droge ogen ontstaan. Lasik is een ooglaser behandeling. Natuurlijk zijn ogen heel kwetsbaar. Te fel licht, nare vloeistoffen of een klap tegen het oog zijn pijnlijk en risicovol. Maar bij een Femto Lasik laserbehandeling wordt het oog op een zodanige manier behandeld dat er absoluut geen pijn gevoeld wordt.

Ogen laseren

Ogen laseren is een veel gebruikte methode om goed te kunnen zien. Het zorgt voor een scherp zicht voor zowel kortbij als veraf. Zelfs ogen met een cilinder kunnen behandeld worden. Een wat uitgebreidere naam is Femto Lasik laser methode.  Hierbij wordt verwezen naar de Intralase Femtosecond laser waarmee de ingreep wordt verricht. Bij deze methode wordt door het laserapparaat een heel dun flapje in het hoornvlies gemaakt. Daarna wordt de brilsterkte gecorrigeerd. Ook kleine oneffenheden in het hoornvlies worden aangepakt. Deze methode is erg succesvol en wordt heel veel toegepast. Soms wijst het vooronderzoek uit dat het hoornvlies te dun is voor deze behandeling. En ook als de ogen te droog zijn wordt vaak voor een andere laser methode gekozen, bijvoorbeeld de SMILE of PRK-laser methode. Samen met de voorbereiding erbij, duurt een behandeling ongeveer 20 minuten.

Naar Turkije

De reis naar Turkije is niet al te duur. Wel is het zo dat er goed gekeken zou moeten worden naar de sites van diverse luchtvaartmaatschappijen. Er zijn veel verbindingen tussen West Europese landen en Turkije. Ook op handelsgebied zijn er veel contacten. Het is geen zeldzaamheid dat je in een winkel in Istanbul in het Nederlands te woord wordt gestaan. Verder zijn er in Istanbul twee grote internationale vliegvelden. Het loont ook de moeite om bij vertrek eens naar luchthavens te kijken in de buurt van Nederlandse grenzen. Bij een beetje rondneuzen op de sites van diverse maatschappijen zijn vaak heel gunstige aanbiedingen te vinden. De vliegduur naar Istanbul valt ook mee. En het prettige is, dat de klinieken klaar staan om je te ontvangen en naar je hotel te brengen. Het vertrek is ook zo prettig geregeld. Het is verder natuurlijk een goede mogelijkheid Istanbul te verkennen.

Kosten

Kosten voor een Femto Lasik ooglaser behandeling zijn in Turkije heel behapbaar. Dat wil zeggen dat de kosten van de ooglaser behandeling in vergelijking met de prijzen in west Europa erg voordelig zijn. Het kan soms wel een paar honderd euro schelen qua prijs. Verder is het zo dat de hele ooglaser behandeling uitgesmeerd zou moeten worden over een flink aantal jaren. Als het gaat om de kosten van het zien over bijvoorbeeld twintig jaar te berekenen, dan blijkt dat de laserbehandeling een flinke kosten besparing oplevert. Immers, de laser kosten zijn eenmalig. De behandeling zorgt voor heel goed zicht gedurende de rest van het leven. Tenzij er natuurlijk geen ouderdomstaar optreedt. De contactlenzen en brillen vergen jaar in jaar uit een bepaald geldbedrag, maar vergt ook tijd. En tijd is ook kostbaar! De uitdrukking, gemak dient de mens is bij de laserbehandeling in Turkije een zeer toepasselijk gezegde.