Multifocale lensimplantatie ervaringen

Lensimplantatie

Lensimplantatie is een medische ingreep aan de ogen. Het zal voor iedereen wel duidelijk zijn dat onze ogen een van de meest gewaardeerde zintuigen van ons lichaam zijn. Natuurlijk zijn er andere zintuigen die ons ook veel goeds brengen. Zo zal het gehoor voor veel mensen een geweldig zintuig zijn. Het genieten van muziek kan veel plezier op leveren. En dat is ook zo, als het gaat over de kwaliteit van onze ogen. Er zijn mensen die een zeer scherp zicht hebben op alle afstanden. Ze zien uitstekend van zowel veraf als ook van kortbij. Maar net als bij het gehoor, bestaan er ook mensen die niet zo goed van hun zintuig kunnen genieten. Dit kan te maken hebben met de aanleg, maar ook met de ouderdom. Veel fysieke problemen doemen op bij het stijgen der jaren. En dat is ook het geval bij het zien. Een lensimplantatie kan deze achteruitgang verhelpen.

Voordelen van een lensimplantatie

Er zijn veel voordelen te noemen bij het laten uitvoeren van een lensimplantatie. Men zal waarschijnlijk zelf weleens een lichamelijk probleem ervaren hebben. In een dergelijk geval zal de bewuste persoon er alles aan doen om het betreffende probleem te verhelpen. Denk maar eens aan mobiliteit problemen. Deze komen veel voor bij het ouder worden. De vraag is dan of dit verholpen kan worden met fysiotherapie of niet. Wanneer het straatbeeld op een willekeurige dag bekeken wordt, zijn er tegenwoordig veel ouderen te zien op straat. Ze lopen dan vaak met een rollator, maar ze kunnen wel weer meedoen aan een bepaalde vorm van leven. Zo is het ook met het zien. Bij het ouder worden gaat het zicht achteruit. Door een lensimplantatie kan het gewone leven weer plaats vinden, zonder afhankelijk te zijn van hulp. Autorijden, fietsen en sporten zijn weer mogelijk.

Multifocale lensimplantatie

Multifocale lensimplantatie is een van de mogelijkheden om een goed zicht te krijgen op alle afstanden. Deze vorm van zichtverbetering is specifiek bedoeld voor mensen die geen bril of contactlenzen willen dragen. De redenen zijn heel persoonlijk. Wel is het een feit dat gebleken is dat het leven na een lensimplantatie veel comfortabeler is geworden. Immers, het zicht wordt weer zodanig hersteld dat het lijkt of de eigen, oorspronkelijke lenzen weer terug zijn van weggeweest! Als het gaat om je eigen gezondheid dan mag dat gerust een streven naar het beste zijn. Omdat zorgverzakeraars alleen in enkele gevallen multifocale lenzen vergoeden, komt het kiezen voor de allerbeste implantlenzen erop neer dat de eigen beurs getrokken moet worden. Dat klink heftig. Maar bedenk wel dat je een perfect zicht krijg voor de rest van je leven. Kies dan ook maar voor een land waar deze lenzen het goedkoopst zijn, Turkije.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn een zegen voor alle mensen die deze ingreep hebben laten verrichten. Zij zijn degenen die iets over het hele proces kunnen vertellen. Het zijn hun eigen ervaringen die ze meedelen. Natuurlijk weten de artsen dat mensen erg geholpen zijn met deze lenzen. Maar je moet het den lijve ervaren hebben om andere mensen over het geweldige resultaat te vertellen. Misschien denkt men, wat overdrijven die mensen met implantlenzen toch. Maar wat ze vertellen is misschien nog niet enthousiast genoeg. Te lezen valt soms dat schrik voor een operatie aan de ogen absoluut niet nodig is. En dat komt omdat zij zeggen dat het werkelijk pijnloos is. Ook de snelheid van de ingreep is zodanig dat het implanteren in een mum van tijd voorbij is. Tevens waarderen ze het feit dat beide ogen in één week geholpen kunnen worden. Zowel de operatie als de behandeling van uitleg en ontvangst in Turkije, worden heel erg gewaardeerd.