SCHWIND ATOS Lasertechnologie

SCHWIND ATOS De intelligente Femtoseconde lasertechnologie (koude ablatie technologie) van de nieuwe generatie Schwind Atos biedt veel voordelen. Met de nieuwe ontwikkeling van de SCHWIND ATOS femtoseconde laser zijn zowel de minimaal invasieve lensextractie met Smartsight als het maken van flappen met Femto-Lasik mogelijk. Innovatie technologie en intelligent ontwerp van het apparaat zorgen voor veiligheid en precisie bij refractieve cornea chirurgie (hoornvlies operatie om buiging van lichtstralen te optimaliseren). Met deze nieuwe technologie kunnen TransPRK (No Touch Laser), Smartsight (=lenticle extractie = fijn rondstukje hoornvlies weefsel dat weggenomen wordt) en Femto-Lasik nu voor het eerst met hetzelfde laserapparaat worden uitgevoerd. DR.med.Akin Akyurt is een van de eerste oogchirurgen in Istanbul/Turkije die SCHWIND ATOS-lasertechnologie aan zijn patiënten aanbiedt.

Nieuwste stand van zaken bij Eye-tracking

Het eye-tracking systeem in de SCHWIND ATOS is sterk ontwikkeld. Met pupil herkenning en cyclotorsiecompensatie is het nu mogelijk om het oog van de patiënt nauwkeurig langs de virtuele as te centreren. Op deze manier kunnen visuele defecten, vooral astigmatisme (optische afwijking aan het oog), effectief worden behandeld. Met een puls frequentie tot vier megahertz femtoseconde laser zijn de behandel- en snijtijden met SCHWIND ATOS bijzonder kort.

SmartSight (lenticulaire extractie)/ brekingscorrectie zonder flap

Bijziendheid en astigmatisme kunnen nu worden gecorrigeerd met SmartSight, de moderne femtoseconde laserprocedure zonder flap. Het is een verdere ontwikkeling van lenticulaire extractie en wordt gekenmerkt door intelligente eye-tracking met pupil herkenning en cyclotorsie compensatie (oogmeting waarbij gecompenseerd wordt voor eventuele bewegingen van de pupil).

Bij SmartSight wordt met femtosecond laser eerst een vooraf berekend lensje in het hoornvlies gevormd. Tegelijkertijd worden er kleine incisies gemaakt aan de rand van het hoornvlies. Ze worden gebruikt voor lenticulaire toegang. Na de laserprocedure verwijdert de oogchirurg het lenticule via de kleine toegangen. Bij de SmartSight is er geen hoornvliesflap en is er geen laser ablatie zoals bij de excimerlaser. Naast de behandeling van bijziendheid is SmartSight ook geschikt voor patiënten met astigmatisme. De geoptimaliseerde lensvormige geometrie vereist geen minimale dikte en is met deze eigenschap zeer weefsel besparend. De SmartSight behandeling is minimaal invasief en zacht voor de patiënt.

Femto Lasik met SCHWIND ATOS

Een groot voordeel van de Femto-Lasik behandeling met SCHWIND ATOS is dat de gecreëerde flappen heel gemakkelijk kunnen worden opgetild. Dit betekent meer comfort en veiligheid voor de patiënt en voor de oogchirurg. Dankzij de innovatieve preciesielaser technologie van SCHWIND zijn ook grote kleppen en behandelingsdiameters mogelijk. De SCHWIND ATOS femtoseconde laser maakt minimaal invasieve lensextractie (SmartSight) en het creëren van zeer nauwkeurige flappen mogelijk met één apparaat.