Staaroperatie kosten in Turkije

Staar

Staar is waarschijnlijk geen onbekende oogaandoening. Dit is geen boude bewering. Het is namelijk zo dat de maatschappij veelal opgebouwd is uit families. In deze families zien we heel jonge mensen of baby’s en kleuters rondhuppelen. Maar aan het einde van de levenscyclus zien we ouderen. Deze ouderen hebben vaak een rijk leven achter de rug met veel ervaringen die zowel lichamelijk als psychisch van aard zijn geweest. Naarmate de leeftijd voortschrijdt, doen zich meer problemen met de gezondheid voor. Een ervan betreft het niet meer goed kunnen zien. Een van de bekendste aandoeningen is staar. Staar betreft de achteruitgang van de ooglens. Deze ooglens wordt troebel waardoor de lichtstralen niet meer ongehinderd op het netvlies kunnen vallen. Soms betreft het een oog, maar ook allebei de ogen kunnen staar hebben. Hierdoor is het zicht zo achteruitgegaan dat er een medische ingreep moet volgen.

Medische ingreep

Als medische ingreep wordt bedoeld dat er “iets” aan de ooglens moet gebeuren. Immers de ooglens is troebel geworden en een bril of contactlens kan niet helpen het zicht weer te herstellen. Vergelijk het met een langzaam dichtgeschoven gordijn. Naar buiten kijken zal niet meer lukken tenzij het gordijn weggeschoven wordt. Zo is dat ook het geval bij staar. De staar is het gordijn dat de lichtstralen tegenhoudt. Soms, in de beginfase van staar, wordt weleens een sterke bril ingezet. Maar het zal duidelijk zijn dat dit op den duur niet meer helpt. Er is ook geen medicatie die staar weet te voorkomen of te genezen. Er is maar een oplossing en dat is de eigen, natuurlijke ooglens te vervangen door een kunstlens. Deze kunstlens is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Het zal aan de patiënt zelf en aan de zorgverzekering liggen welke variëteit gekozen zal worden.

Staaroperatie

Personen die aan staar lijden, hebben veel baat bij een staaroperatie. Het is heel fijn dat er voor staar een definitieve oplossing voorhanden is. Dankzij de snelle ontwikkeling van de technieken die voorhanden zijn om deze ingreep succesvol te laten verlopen, is heel slecht zicht als gevolg van ouderdomsstaar of cataract, succesvol te behandelen. Het is vaak zo dat ons lichaam een negatieve reactie laat zien wanneer er een niet eigen onderdeel in gebracht wordt. Het afstoting gevaar is bij de ingebrachte kunstlens nihil. De kunstlens wordt geaccepteerd en zal de rest van het leven voor een goed zicht zorgen. De ingreep op zich, wordt door ervaren oogartsen verricht. Het vervangen van de eigen lens door de kunstlens duurt maar kort. Het oog wordt verdoofd door druppels. Je voelt absoluut geen pijn. De eigen ooglens wordt door een klein apparaat versnipperd en opgezogen. Daardoor ontstaat een leeg lenszakje waarin direct de nieuwe lens gebracht wordt.

Kosten van een staaroperatie in Turkije

De kosten van een staaroperatie in Turkije zijn privé uitgaven. Dit komt omdat mensen die deze ingreep in Turkije willen laten uitvoeren daarvoor geen vergoeding van de zorgverzekering krijgen. Waarom dan toch naar Turkije gaan voor een staaroperatie? Hierop zullen individuele redenen voor aangevoerd kunnen worden. Soms is het vooronderzoek in Nederland zodanig dat de optometrist nog geen definitieve operatie voorstelt. Dan kan het zijn dat de ingreep zelf geregeld gaat worden. Hierbij komen de prijzen en mogelijkheden die in Turkije aangeboden worden in beeld. De ingreep in Turkije wordt in een paar dagen afgewerkt. Bovendien zijn de kosten van de staaroperatie, veel lager dan in ons land. En, voor die lage kosten kun je ook nog eens trifocale lenzen laten implanteren. Alles bij elkaar opgeteld, zijn de lenzen van een superkwaliteit, ze worden in een kort tijdsbestek ingebracht, en hotel en lokale vervoer kosten zijn meestal inbegrepen in de prijs.