Trifocale lens Turkije

Het zicht van onze ogen op peil brengen

Hoe kunnen we het zicht van onze ogen op peil brengen? In onze tijd zijn er heel veel mogelijkheden om slecht zicht te verbeteren. Hiervoor hebben we hulpmiddelen ter beschikking en uitstekende oogartsen die je precies kunnen vertellen wat er nodig is om optimaal te kunnen zien. De conclusie die uit deze zin getrokken kan worden is dat de patiënt een keus heeft om een bepaald oplossing toe te passen. Vroeger was die keus er eigenlijk niet. De meeste mensen kregen een bril voorgeschreven als hun zicht niet scherp was. Voor mensen die een hekel aan een bril hadden kwamen toen de contactlenzen op de markt. Na de harde contactlens kwam ook de zachte lens. En naast een lens die je meerdere dagen kon gebruiken, kwam er de daglens.  Deze lens kun je na een dag al weer vervangen. Vooral een geschikte oplossing voor mensen met gevoelige ogen of flexibele leefstijl.

De ultieme oplossing om beter te kunnen zien

Er bestaat een ultieme oplossing om beter te kunnen zien. Waarom ultiem? Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat je als het ware nieuwe ogen krijgt. Natuurlijk wordt ons oog niet verwijderd! Maar wel het essentiële onderdeel van het oog, de ooglens wordt vervangen. Hiervoor in de plaats komt een kunstlens of beter gezegd een implantlens. Het knappe van deze lens is dat het niet door ons lichaam afgestoten wordt. Net als bijvoorbeeld titanium bij tandheelkundige ingrepen. Net als bij ooglaseren, kan de implantlens geplaatst worden wanneer de ogen volgroeid zijn, ongeveer vanaf de 18-jarige leeftijd. We zien tegenwoordig ook dat implantlenzen niet alleen meer geplaatst worden bij ouderen, die bijvoorbeeld staar ontwikkeld hebben. Er zijn namelijk heel veel jongvolwassenen die genoeg hebben van hun bril. Of ze willen niet telkens contactlenzen in- en uitdoen. Bovendien is het regelmatig bezoeken van de oogarts na de lensimplantatie niet meer nodig.

Trifocale implantlenzen

Trifocale implantlenzen zijn eigenlijk een soort multifocale implantlenzen. Heel vaak kun je een keus maken tussen een monofocale implantlens en een multifocale implantlens. Het woord mono zegt het al. Je hebt hier te maken met een lens die je een scherp zicht geeft op één afstand. Je kijkt dan dichtbij of veraf scherp. Bij zorgverzekeraars wordt meestal een monofocale lens vergoed als je lijdt aan ouderdomsstaar. Op de niet gecorrigeerde afstand is nog steeds een bril nodig. Wil je echt op alle afstanden goed kunnen zien, dan is de trifocale lens de beste oplossing. Na het plaatsen van deze lens kun je zowel van veraf als kortbij en de tussenafstanden, scherp kijken. De ingreep is van korte duur. Je ogen worden verdoofd met druppels. Daarna wordt in de ooghoeken een kleine incisie gemaakt. De eigen lens wordt verwijderd en de nieuwe lens wordt in het lenszakje geplaatst. De hele ingreep duurt ongeveer tienminuten.

Trifocale implantlenzen in Turkije

Voor trifocale implantlenzen kun je misschien wel het beste naar Turkije gaan. In het voorgaande stukje is al gezegd dat zorgverzekeraars in praktisch alle gevallen monofocale implantlenzen vergoeden bij oogaandoeningen. Dit houdt in dat de kosten voor de trifocale lenzen voor eigen rekening komen. Je bent een dief van eigen portemonnee is een bekend gezegde. Het betekent dat je iets van plan bent te ondernemen, dat veel goedkoper kan. Dit geldt zeker voor het plaatsen van trifocale lenzen. Natuurlijk zijn er de reiskosten naar Turkije. Bekijk de prijzen van een vlucht naar Istanbul bij verscheidene maatschappijen, op verschillende data. Je zult merken dat er heel goedkope vluchten te vinden zijn. Over de kosten van vervoer en verblijf in de stad hoef je je geen zorg te maken. Onze kliniek heeft daar een regeling voor. Uiteindelijk zal blijken dat je enkele honderden euro’s goedkoper uit bent in Turkije. Dus..de keus is eenvoudig!