Allergische ogen veroorzaken rode en gezwollen ogen? Je bent niet alleen — miljoenen mensen lijden aan oogallergieën of allergische conjunctivitis. Een koud kompres kan een snelle oplossing zijn voordat  je naar buiten gaat. Maar voor de lange termijn moet je uitzoeken wat de oorzaken zijn en de symptomen behandelen.

Allergische symptomen:

Roodheid in het wit van het oog of het binnenste ooglid. Andere symptomen: jeukende ogen, tranende ogen, wazig zien, branderig gevoel, ooglid zwelling en gevoeligheid voor licht. En oog allergie kan alleen optreden maar kan ook ter gevolg zijn van een nasale allergie of een allergische huidaandoening namelijk eczeem. De enige manier om er zeker van te zijn of het een oog allergie is, is naar een arts te gaan.

Waarom veroorzaakt allergie een rood oog ?

Een allergie ontstaat wanneer de blootgesteld worden aan het overtredende allergeen. De cellen in je ogen de zogenaamde mestcellen produceren histamine en andere chemische stoffen, waardoor er een ontsteking ontstaat. Het resultaat: jeukende, rode, waterige en allergische ogen.

Allergische ogen, wat kun je eraan doen ?

Niet in je ogen gaan wrijven !

Het kan verleidelijk zijn, maar in jeukende ogen wrijven, kan het erger maken. Door in je ogen te wrijven kunnen mestcellen meer chemische stoffen produceren die in het begin ervoor gezorgd hebben dat je jeukende ogen hebt! Inplaats daarvan, neem je contact lenzen eruit (als je ze draagt), vermijd oog make-up, en leg koude kompressen op je ogen en vergeet niet je handen vaak te wassen.

Cover-Up tips voor allergische ogen

Breng een hypo-allergische concealer aan om de donkere kringen onder je ogen weg te maken. Probeer het niet met zware make-up — het zal alleen de aandacht meer op je rode, waterige ogen geven. In plaats daarvan gebruik bijvoorbeeld een mooie lipstick om de aandacht van je ogen weg te trekken.

 

Ooglaseren in Turkije. Ooglaserbehandelingen, leesbril behandelingen, multifocale implantlenzen, nederlandstalige begeleiding, 25 jaar ervaren arts, 30.000 behandelingen in een van de beste oogklinieken van Turkije met Ooglaseren Turkije in Istanbul. Tel: (0031) – 53 – 302 02 11 (7/24 bereikbaar) E: info@ooglaseren-turkije.nl