Over Istanbul

Over Istanbul. Istanbul of Istanboel is een stad in het Europese en Aziatische deel van Turkije en was de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Daarvoor was ze onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk.

Istanbul is de meest dichtbevolkte stad van Turkije. Het telt naar schatting achttien miljoen inwoners en is de grootste stad in het land. Dankzij de natuurlijke haven van de Gouden Hoorn in het noordwesten, is het ook de belangrijkste havenstad en ook het culturele en economische centrum van Turkije. Het oudste deel is gebouwd op zeven heuvels en heeft de stad de bijnaam “De stad op zeven heuvels” gegeven. De stad strekt zich zowel op de Europese als aan de Aziatische kant van de Bosporus uit, waardoor het de enige metropool in de wereld is die is gelegen op twee continenten. Istanbul ligt op de grens tussen de Afrikaanse en Euraziatische platen.

Over Istanbul

Istanbul ademt geschiedenis vanuit elke hoek. De variatie van Istanbul is hetgeen de bezoekers fascineert. Het enorme aantal kerken, musea, moskeeën, paleizen en bazaars lijkt oneindig. Een stad van sultans en keizers. Het is een stad waar de drie godsdiensten samenkomen. Je vindt er synagogen, kerken en moskeeën naast elkaar.

 Istanbul bezienswaardigheden

De Hagia Sofia
Het Topkapi Paleis
Blauwe Moskee
Grote Bazaar
Archeologisch Museum


Kadikoy

Het hotel “Park House Hotel” waarmee wij samenwerken ligt in het stadsdeel Kadikoy. Kadikoy is een oud stadsdeel van Istanbul en bevindt zich in het Aziatische deel van Istanbul. In Kadikoy kan je fijn wandelen. Je loopt dan schuin omhoog en komt dan uit in een winkelstraat. Rechts van je heb je dan de dagelijkse markt, met veel kleine winkels, kraampjes en eetgelegenheden. Door de Bahariye Caddesi gaat de typische rode tram van Kadikoy. Die tram maakt een rondje door de wijk Moda. Je kan ook vanaf de haven verder langs de kade lopen. Vooral bij zonsondergang is het er erg mooi.

Park House Hotel

Het hotel waarmee wij samenwerken

Haarimplantatie-in-Turkije

Ooglaseren Turkije

Onze behandelingen bij Ooglaseren Turkije:

Multifocale Implantlenzen
Trifocale Implantlenzen
Trans PRK (No Touch Technique)
Wavefront Lasik
Laser Technology

Beste ooglaserkliniek van Europa
Werkend met de nieuwste technologie
Ruim 1200 behandelingen per jaar
Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Meest ervaren artsen

Informatie aanvragen

Ontvang vrijblijvend ons informatiepakket.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kun je ons formulier in vullen of bellen naar: 053 - 3020211. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een ooglaserbehandeling.

Ooglaseren Turkije is bereikbaar:Maandag t/m vrijdag 10:00-18:00 Zaterdag 12:00-16:00.

 

053 - 3020211

Vragen? Bel direct!