Multifocale Bifocale Implantlenzen

Multifocale implantlenzen via Ooglaseren Turkije. Gegarandeerd de beste specialisten. Bij het vervangen van lenzen kan behalve bijziendheid en verziendheid ook ouderdomsverziendheid (Presbyopie) gecorrigeerd worden. Een multifocale lens maakt het mogelijk dichtbij en veraf scherp te zien. U hoeft dan geen bril of contactlenzen meer te gebruiken. Dit soort kunstlenzen heeft meerdere brandpunten, één voor dichtbij, één voor veraf. Vandaar de benaming ‘multifocale lens’.

De operatie is een routine-ingreep, en wordt al vele jaren succesvol toegepast bij grijze staar (cataract). Door de implantatie van een multifocale lens heeft men in 90% van de dagelijkse activiteiten geen bril meer nodig.

Voordelen op een rij:

 • Behandelende arts is een van de toonaangevende cataract- en laserchirurgen in Turkije
 • Engels en duits sprekende arts
 • Nederlandstalige begeleiding in de kliniek
 • Een van de grootste en bekendste oogklinieken van Turkije
 • Al meer dan 30.000 behandelingen
 • De goedkoopste ooglaser behandeling van Europa
 • Veilige ooglaserbehandeling door specialisten
 • Mogelijke combinatie met uw vakantie

Is de behandeling voor mij geschikt? Ik wil graag een brochure

Hoe werkt een multifocale lens?

Multifocale lenzen onderscheiden zich door hun veelheid aan brandpunten. Er zijn twee hoofdbrandpunten een voor dichtbij zien en één voor veraf zien. In tegenstelling tot de lichaamseigen lens kan de multifocale lens zich echter niet automatisch naar behoefte scherpstellen. In plaats daarvan produceert ze op het netvlies steeds één scherp beeld voor dichtbij en één voor veraf. Vervolgens moeten de hersenen zich daarop instellen en de juiste focus kiezen. Na een lenzenimplantatie is er dan ook een zekere gewenningsperiode nodig voor de hersenen. Pas daarna kunnen alle mogelijkheden van de multifocale lens gebruikt worden. Ook is vergeleken met een bril, het contrast wat minder scherp. Het licht moet namelijk over meerdere brandpunten verdeeld worden. Daar staat tegenover dat men geen bril meer hoeft te dragen.

Hoe verloopt de operatie?

Het vervangen van lenzen is een ingreep die ambulant verricht wordt en ongeveer twintig minuten duurt. Het oog wordt met oogdruppels lokaal verdoofd en op de behandeling voorbereid.

Allereerst wordt de natuurlijke lens verwijderd. De kunstlens wordt door een kleine snee aan de rand van het oog ingebracht. De lens vouwt zich in de voorste kamer van het oog open en wordt bevestigd aan de iris. De lens bevindt zich nu op de plek waar aanvankelijk de lichaamseigen lens zat. De kleine snee geneest vanzelf, na korte tijd is de wond weer dicht.

Hoe verloopt de genezing?

In de regel kan men de dag na de behandeling al weer goed zien. Het gezichtsvermogen verbetert met de week. Na twee tot drie maanden is de volledige gezichtsscherpte en stabiliteit bereikt. Aanvankelijk moeten de hersenen aan de kunstlens wennen, omdat er voor dichtbij en veraf anders moet worden gefocust. Meteen na het vervangen van de lenzen en de dag erna vinden de eerste controles plaats. In de weken na de ingreep volgen verdere nacontroles.

Voor wie zijn multifocale lenzen geschikt?

De implantatie van multifocale lenzen vindt vooral plaats bij bijziendheid en verziendheid die samenhangt met ouderdomsverziendheid. Het doel daarbij is zonder bril te kunnen zien en lezen. Door het plaatsen van een multifocale lens kan de leesbril overbodig gemaakt worden.

Voor wie zijn multifocale lenzen niet geschikt?

Multifocale lenzen zijn in principe niet geschikt voor patiënten die een oog- of netvliesaandoening hebben en voor personen jonger zijn dan 18 jaar.

Wat zijn de voordelen van multifocale lenzen?

 • correctie van ouderdomsverziendheid
 • correctie van extreme ver- en bijziendheid
 • een cilindrische afwijking kan gecorrigeerd worden
 • in ongeveer 90% van de dagelijkse situaties kan men zonder bril of contactlenzen zien
 • ooglaseren achteraf is mogelijk
 • ingreep wordt ambulant uitgevoerd (ong. 20 minuten)
 • pijnloze behandeling
 • de kunstlens gaat levenslang mee

Haarimplantatie-in-Turkije

Ooglaseren Turkije

Onze behandelingen bij Ooglaseren Turkije:

Multifocale Implantlenzen
Trifocale Implantlenzen
Trans PRK (No Touch Technique)
Wavefront Lasik
Laser Technology

Beste ooglaserkliniek van Europa
Werkend met de nieuwste technologie
Ruim 1200 behandelingen per jaar
Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Meest ervaren artsen

Informatie aanvragen

Ontvang vrijblijvend ons informatiepakket.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kun je ons formulier in vullen of bellen naar: 053 - 3020211. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een ooglaserbehandeling.

Ooglaseren Turkije is bereikbaar:Maandag t/m vrijdag 10:00-18:00 Zaterdag 12:00-16:00.

 

053 - 3020211

Vragen? Bel direct!