Trans PRK (No Touch Technique)

Trans PRK (no touch) laser methode hoeven patiënten geen angst meer te hebben voor een laser behandeling.

Behandeling via Ooglaseren Turkije

  • De beste specialisten van Europa
  • De laagste prijzen van Europa
  • Persoonlijke begeleiding
  • Alle nieuwste technologieën in huis
  • Behandeling zonder aanraking van het hoornvlies

Hoewel problemen met het zicht al dertig jaar lang met laser worden behandeld, zien patiënten er vaak tegenop dat het oog wordt aangeraakt, dat er een object op het oog wordt geplaatst en dat er in het oog wordt gesneden. Veel patiënten vinden het eng dat er een sneetje in het hoornvlies wordt gemaakt zodat een dun laagje kan worden opgetild.

Geen aanraking van het oog

Bij een TransPRK-laserbehandeling, ook wel NO TOUCH (‘Zonder aanraking’) genoemd, wordt het oog niet aangeraakt. Er wordt geen enkel apparaat of instrument op het oog gepositioneerd. Het oppervlak aan de voorkant van het oog wordt niet met enig chemisch middel (zoals alcohol) opgelost, er wordt niets weggeschraapt. Het is voldoende dat de patiënt tijdens de behandeling 30 seconden lang naar een lichtbron in de verte kijkt. Deze methode is een ideale oplossing voor mensen die niet willen dat tijdens de behandeling hun oog wordt aangeraakt. Bij ooglaseren Turkije bieden wij u verschillende behandelingen om uw zicht te verbeteren. Vraag aan een van onze artsen de mogelijkheden voor u.

Superieur aan andere methodes

Bij alle klassieke lasik en intralasik (ook wel femtosecond of i-lasik genoemd) behandelings technieken, die gebruik maken van een laser. Deze wordt met een speciaal mesje of een laserstraal een sneetje gemaakt in het hoornvliesweefsel van het oog. Dat dient ertoe om een dun laagje van het hoornvlies op te lichten. Of er nu gebruik wordt gemaakt van een mechanisch systeem met een mesje (zoals in lasik) of van een laserstraal (zoals in i-lasik/ femtosecond). Telkens wordt er een sneetje gemaakt in het hoornvlies van het oog. Vooral patiënten met een dunne hoornvlies structuur of een hoornvlies dat minder afgevlakt is, kunnen jaren last krijgen van complicaties. Bij de Trans PRK methode bestaat dit risico niet, omdat er niet in het hoornvlies gesneden wordt, niet met een mesje en niet met een laser. Het hoornvlies blijft volledig in tact.

Nieuwste technologie

Bij alle andere technieken waarbij een sneetje in het hoornvlies wordt gemaakt en een vlies van het oppervlak van het hoornvlies wordt opgetild, bestaat de geringe kans dat het opgelichte vlies kreukt, dat er stof onder komt en er een ontsteking ontstaat. Ook van dit soort problemen is bij de TransPRK-techniek geen sprake.

Bij alle technieken waarbij er een sneetje gemaakt wordt in het hoornvlies, moet het oog met behulp van een vacuüm apparaat gestabiliseerd worden zodat er daadwerkelijk kan worden gesneden. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot problemen in het netvlies. Bij de TransPRK-techniek is het gebruik van een vacuüm apparaat niet nodig. Daardoor kan de laser ook geen scheurtjes of gaten in het netvlies veroorzaken.

Direct en snel resultaat

Aan een oog dat met Trans PRK is behandeld, is één week na de operatie al niet meer te zien dat er gelaserd is, zelfs niet met een microscoop.

Na een methode waarbij er een sneetje gemaakt wordt, mag de patiënt vooral in de zomer periode minstens 1 à 2 maanden niet zwemmen. Bij Trans PRK bedraagt deze periode slechts één week.

Een NO TOUCH-behandeling veroorzaakt in het oog geen gevoeligheid voor schokken. Eén week na de behandeling kan iedere soort sport (inclusief boksen) al weer worden beoefend.

Omdat er bij deze methode geen sneetje met een mes wordt gemaakt, worden oppervlakte zenuwen, die het oog vochtig houden, niet beschadigd. Het probleem van droge ogen, dat na normale laser behandelingen te verwachten is, treedt bij deze techniek in veel mindere mate op.

De meest betrouwbare techniek

Trans PRK is de meest betrouwbare techniek voor patiënten met een dun hoornvliesen en voor patiënten met een problematisch hoornvlies, waarvan het oppervlak minder is afgevlakt dan normaal. Ook in gevallen waar eerder een laserbehandeling is toegepast maar het zicht probleem niet volledig is verholpen en bij patiënten die zijn geopereerd aan grijze staar maar nog niet scherp kunnen zien zonder bril, is deze techniek een betrouwbare behandelmethode.

Wavefront techniek

Bij de toepassing van Trans PRK – wavefront worden de lichtverstrooiing en aberraties in het oog met een geavanceerde techniek gemeten. De laserbehandeling wordt hierop ingesteld. Wanneer deze aberraties, die zelfs met een bril of lenzen niet te corrigeren zijn, worden behandeld met de wavefront-techniek, dan heeft men een behandeling die het best is afgestemd op de bouw van het eigen oog. Met deze methode wordt een maximale gezichtsscherpte bereikt terwijl problemen met het nachtzicht minimaal blijven. In de volksmond wordt deze techniek ook wel arendsoog laseren genoemd.

Wij zijn verheugd u deze succesvolle en veilige behandelmethode met de SCHWIND AMARIS-laser aan te kunnen bieden.

Trans PRK (No Touch Technique)

Tijdschema voor een TransPRK-behandeling

  • Dag 1 (maandag) – aankomst in Istanbul.
  • Dag 2 – Vooronderzoek en operatie.
    Op de zesde dag na de operatie vindt in de oogkliniek een nacontrole plaats (terugreis kan op z’n vroegst in de middag).Wil men eerder terugvliegen, dan kan de nacontrole worden gedaan in het land waar men woont, eveneens op de zesde dag na de operatie.

Haarimplantatie-in-Turkije

Ooglaseren Turkije

Onze behandelingen bij Ooglaseren Turkije:

Multifocale Implantlenzen
Trifocale Implantlenzen
Trans PRK (No Touch Technique)
Wavefront Lasik
Laser Technology

Beste ooglaserkliniek van Europa
Werkend met de nieuwste technologie
Ruim 1200 behandelingen per jaar
Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Meest ervaren artsen

Informatie aanvragen

Ontvang vrijblijvend ons informatiepakket.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kun je ons formulier in vullen of bellen naar: 053 - 3020211. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een ooglaserbehandeling.

Ooglaseren Turkije is bereikbaar:Maandag t/m vrijdag 10:00-18:00 Zaterdag 12:00-16:00.

 

053 - 3020211

Vragen? Bel direct!