Cataractoperatie prijzen

Ogen

Ogen zijn een prachtig orgaan in ons lichaam. Het is opvallend hoe vaak mensen naar andermans ogen kijken. Ogen vallen direct op in een gezicht. Er zijn vele vormen en kleuren van ogen. Dit uiterlijke aspect wordt door veel mensen als belangrijk ervaren.  Vandaar dat er veel aan oog make-up gedaan wordt.  Maar ogen zijn meer dan een vaak gezichtsbepalend onderdeel.  Ogen zijn een belangrijk zintuig. Ze zijn een kostbaar bezit waarmee we de wereld om ons heen kunnen waarnemen. Zoals met alle organen van het menselijk lichaam, kunnen er problemen met onze ogen ontstaan. Zelfs worden sommige mensen met ogen geboren die niet werken. Dus zijn ze blind. De allerergste aandoening van onze ogen. Er zijn daarnaast ook andere problemen verbonden met onze ogen. We kennen bijziendheid, verziendheid, glaucoom of verhoogde oogboldruk, hoornvlies aandoeningen en maculadegeneratie, om er een paar te noemen.

Cataract

Cataract is ook een aandoening van het oog. Een aandoening die ook wel staar genoemd wordt. Als we deze term horen maken de meeste mensen een associatie met ouderdom. Dat is zo bij ouderdomsstaar oftewel grauwe staar. Dit is dus niet het geval bij glaucoom of groene staar. Het kenmerk van cataract is een troebele ooglens. De ooglens is niet meer helder en daardoor zal de kwaliteit van het zien teruglopen. Dit gebeurt soms vrij traag waardoor mensen niet direct in de gaten hebben dat ze een oogziekte hebben. Langzaamaan zien ze minder scherp. Ook de kleuren zijn wat grauwer geworden. Zoals gezegd komt cataract voor bij het stijgen der jaren. Soms begint deze aandoening al rond de veertig jaar. Meestal zullen de serieuze problemen met het zien na een aantal jaren tot serieuze problemen leiden. Mensen hebben dan een behandeling nodig om weer goed te kunnen zien.

Cataractoperatie

Ouderdomsstaar is te verhelpen met een cataractoperatie. Aangezien de aandoening veroorzaakt wordt door een vertroebeling van de ooglens, zal dit onderdeel van het oog vervangen moeten worden. Gelukkig is de techniek van een dergelijke ingreep ver gevorderd. Er is namelijk heel veel ervaring opgedaan in de loop der jaren. Maar er zijn ook sterk verbeterde implant lenzen op de markt gekomen. Deze implant lenzen worden na een grondig oog onderzoek op de gewenste sterkte ingebracht. De ingreep zelf is pijnloos. Dit is te danken aan de toegepaste verdoving. In de ooghoeken worden druppels ter verdoving van het oog ingebracht. Daarna wordt een minieme opening in de ooghoeken gemaakt. De oogarts verwijderd de eigen lens. Daarna wordt de nieuwe lens ingebracht. Het hele proces is kortdurend. Je krijgt aanwijzingen hoe je moet handelen na de ingreep. Het herstel verloopt vlot en je kunt meteen goed zien. En dat een leven lang.

De prijzen van een cataractoperatie

De prijzen van een cataractoperatie zijn wisselend. Dit komt niet doordat de tijdsduur per ingreep verschilt. Het prijsverschil wordt veroorzaakt door de soorten lens en ingreep die gebruikt worden. Ook de locatie van de kliniek is van groot belang. Allereerst zijn er mensen die gebruik maken van de reguliere zorg in Nederland. Na de diagnose cataract zal het ziekfonds een monofocale lens vergoeden. Soms kun je door een bijbetaling een multifocale lens kiezen. Wil je echter helemaal zelf bepalen welke behandeling en welke lens je wilt hebben, dan zijn de kosten helemaal voor jouw rekening. Het voordeel van een dergelijke beslissing is wel dat je alles naar eigen wens kunt laten gebeuren. Vooral belangrijk is dat je kunt kiezen voor een multifocale lens. Dan valt je keus dus op een lens waarmee je op alle afstanden goed kunt zien. Wil je tevens voordelig uit zijn? Kies dan bijvoorbeeld voor onze kliniek: klantvriendelijk, deskundig en prijsvriendelijk!