Femtolasik ooglaseren

Femtolasik ooglaseren! Wat zullen mensen kunnen doen om hun gezondheid en de werking van het eigen lichaam te verbeteren of de nadelen weg te nemen? De titel beperkt deze vraag tot de gezondheid en werking van onze ogen. Natuurlijk is het voor iedereen duidelijk dat ook andere delen van ons lichaam soms vragen om verbeteringen of herstel. Denk maar aan de werking van longen, hart of nieren. Zojuist kwam er een fascinerend bericht over een wonderbaarlijke niertransplantatie. Voor de eerste keer is de nier van een varken getransplanteerd naar het lichaam van een mens. Normaal zou deze nier meteen afgestoten worden, maar door genetische manipulatie hebben de onderzoekers de afstoting molecule weten stil te leggen, zodat deze nier door het mensen lichaam geaccepteerd werd. Hier is een duidelijk voorbeeld te zien van een steeds verdere ontwikkeling van de medische wetenschap. Wanneer het gaat over ooglaseren wordt er geen lichaamsorgaan vervangen. Het eigen orgaan functioneert niet zoals het zou moeten en wordt aangepast. Door deze fysieke manipulatie wordt de werking van het oog op het gewenste niveau gebracht.

Ooglaseren: een veilige ingreep in onze ogen?

De werking van onze ogen is vaak prima. Het lezen, zelfs van piep kleine lettertjes en het kijken in de verte gaat dan uitstekend. Helaas zijn niet alle mensen met een dergelijk paar ogen geboren. Ook later in het leven, bijvoorbeeld in de puberteit, merken sommige jeugdigen dat ze niet zo goed meer kunnen zien wat de docent op een scherm laat zien. Dan moeten ze gebruik gaan maken van een hulpmiddel. Vroeger was dat steevast een bril. Nu kan echter de bril worden vervangen door voorzetlenzen. Ook nog later in het leven kunnen onze ogen slechter worden door een natuurlijke degeneratie van dit belangrijke orgaan. Soms zijn er zelfs aandoeningen die het kunnen zien in gevaar brengen. Niemand zal bijvoorbeeld wensen getroffen te worden door natte of droge macula. Gelukkig zijn er minder ernstige oogproblemen die een prima oplossing bieden voor de wens om zonder een hulpmiddel toch goed te kunnen zien. Hiermee wordt het laseren van de ogen bedoeld. Deze behandeling zorgt voor een goed zichtvermogen, waardoor bril of voorzetlenzen niet meer nodig zijn. De grote vraag is, of ooglaseren wel veilig is. Hierop is een kort en duidelijk antwoord te geven. Ja. Sinds 1987 ooglaseren op grote schaal toegepast werd, heeft deze ingreep zich razendsnel ontwikkeld en verbeterd, zodat we nu kunnen zeggen dat dit proces volkomen veilig en pijnloos zal verlopen.

Femtolasik een uitstekende ooglaser methode

De naam Femtolasek geeft aan welke ooglaser methode toegepast wordt. Ooglaseren is een medische ingreep om je kijk functie naar een optimaal niveau te brengen. Maar net als bij vele andere medische ingrepen, zijn er verschillende methoden om het gewenste resultaat te bereiken.  De eerst gebruikte methode is de Lasek methode. Deze wordt nog wel toegepast, maar door de wat langere duur van de behandeling en de mogelijkheid dat er soms wat napijn is, kiezen de meeste mensen voor de Femtolasik methode. Deze methode heeft de voorkeur doordat de Femtosecondlaser het benodigde flapje uitsnijdt. De oogarts voert deze handeling dus niet uit met een mesje, maar met de laser, waardoor de precisie van het maken van het flapje optimaal is. Nadat de gewenste correctie uitgevoerd is, wordt het flapje weer op zijn plaats gelegd en zuigt zich meteen vast aan het omliggende vlies. Al een dag later is het besturen van een auto mogelijk. Pijn komt eigenlijk nooit voor, alhoewel sommige patiënten droge ogen die kunnen optreden na het laseren als onaangenaam ervaren. Door regelmatig de ogen te druppelen is deze wat minder prettige bijkomstigheid goed te verhelpen.

Persoonlijke ervaring met Femtolasik ooglaseren

Het schrijven van een blog over ooglaseren is één, maar het zelf ondergaan van deze behandeling maakt dat je uit eigen ervaring kunt spreken. Ik ben naar Turkije gegaan omdat de prijzen van ooglaseren daar veel lager waren dan hier in Nederland. Bovendien was mijn eerste contact via een website die sprak over wel vijf locaties in Istanbul heel positief. Na vergelijking van diverse sites belde ik een Nederlands telefoonnummer. Een heel vriendelijke dame gaf me alle informatie die ik wilde hebben. Onder andere ging het over de werkwijze in de kliniek, maar ook vragen over de bevoegdheden en de ervaring van de behandelaars werden duidelijk besproken. Vooral de vriendelijke benadering en de uitgebreide uitleg, zonder de aandrang om meteen een afspraak te maken, stonden mij aan. Ook de hulp bij het vinden van een hotel was een pré, net zoals het vervoer in Istanbul dat gratis was. En dan de behandeling! Schitterend! Zonder een centje pijn of welke bijwerking dan ook, verliep het proces soepel en snel. Je werd als patiënt, maar vooral ook als welkome gast behandeld. Mijn advies is dan ook, wees geen dief van eigen portemonnee, maar neem ook de mogelijkheid om het ooglaseren in Turkije te laten verrichten in Uw keuzeprogramma op.