IL Lasik Turkije

Oogproblemen

Er bestaan veel oogproblemen. Niet iedereen is namelijk in het bezit van ogen die perfect werken. En de kwaliteit van het zien is een van de meest belangrijke fysieke hulpmiddelen om deel te kunnen nemen aan dagelijkse activiteiten. Neem nu het simpele lopen of wandelen. Zonder goede ogen zal dat niet mogelijk zijn. Natuurlijk is gearmd lopen een optie. Soms zijn er trottoirs met hulplijnen voor slecht zienden. Met onze ogen nemen we zoveel indrukken van onze omgeving waar, dat allerlei arbeid verricht kan worden. Gelukkig is in deze tijd heel veel gedaan aan het helpen van mensen die niet goed kunnen zien. En er zijn zelfs oplossingen om mensen die niet kunnen zien toch in het maatschappelijk leven te betrekken. Oogproblemen kunnen aangeboren zijn. Maar in de loop van het leven kan het zien ook slechter worden. Bij staar is de oorzaak een leeftijd gerelateerde oogaandoening.

ILasik

ILasik is een ooglaser behandeling. De vraag is natuurlijk waarom de letter i voor het woord lasik staat. Het antwoord is vrij eenvoudig. Deze letter staat voor een heel woord, en wel Intra. Het geeft trouwens meteen aan dat het staat voor een bepaalde manier van ooglaseren. Dus zijn er ook nog andere manieren van he laseren van de ogen. Nu zijn niet alle ooglaser behandelingen geschikt voor iedereen. De ILasik methode kan toegepast worden voor personen tussen de 18 en 45 jaar. Trouwens in het algemeen is ooglaseren voor jonge mensen beneden de 18 jaar niet geschikt. Het komt doordat in het algemeen de grens van 18 jaar gehanteerd wordt omdat rond deze leeftijd de ontwikkeling van de ogen zijn definitieve vorm heeft bereikt. Verder is de oogsterkte die behandeld kan worden tussen de -12 en +4,5. Soms is het niet mogelijk de behandeling bij de genoemde maximale sterktes toe te passen.

ILasik nader beschouwd

De ILasik nader beschouwd levert een paar mooie feiten op. De heel belangrijke constatering is wel dat alle handelingen met de laser verricht worden. Het handmatig hanteren van een vlijmscherp mesje door de oogarts om een flapje te maken is vervangen door de Excimer laser. Het zal duidelijk zijn dat de behandeling door de totale laser methode laat zien dat de instrumenten het allerbelangrijkst zijn. Ooglaseren was en is nog steeds mogelijk volgens de beproefde methode waarbij de oogarts zelf een flapje in het hoornvlies maakt. Dit is bij de ILasik altijd zeer nauwkeurig. Maar bij de handmatige methode zal de precisie afhangen van de bekwaamheid van de oogarts. Net als bij andere ooglaser behandelingen zal het oog verdoofd worden door druppels. Hierdoor voelt de patiënt absoluut geen pijn. De laserbehandeling door de Excimer laser duurt maar een paar seconden. Daarna zal de laser het hoornvlies behandelen en wordt het flapje teruggelegd.

Naar Turkije

Veel mensen gaan naar Turkije om vakantie te vieren. Het land kent prachtige landschappen, mooie steden en een goede medische zorg. Bij deze medische zorg is er ook ruimte voor privéklinieken. Dit soort ontwikkeling, namelijk het in de private sector aanbieden en verzorgen van medische ingrepen, is ook in Nederland te vinden. Het is wel zo dat sommige van deze behandelingen niet door een zorgverzekering vergoed worden. In dat geval zal het kostenplaatje een rol kunnen spelen om naar het buitenland te gaan. Bijvoorbeeld naar Turkije. Istanbul is een stad van rond de 15 miljoen inwoners en kent legio privéklinieken die allerhande medische ingrepen verrichten. Een ervan is een behandeling aan de ogen. Bij slecht zicht wordt ook in Nederland de mogelijkheid gegeven dit probleem op te lossen. Als er gekozen wordt om dit in Turkije te laten doen, zal de prijs veel lager liggen dan in Nederland.  En de klant is hier nog echt koning!