Kosten ooglaseren Turkije

Oog behandelingen

Oog behandelingen zijn soms noodzakelijk, en soms niet. Duidelijk zal zijn dat er bij aandoeningen zoals staar noodzakelijk ingegrepen moet worden. Tenminste, als de wens uitgesproken wordt goed te kunnen blijven zien. Waarschijnlijk zal iedereen met staar deze wens gehonoreerd willen zien worden. Daarnaast zijn er behandelingen die niet noodzakelijk zijn. Dit, omdat er geen wezenlijke, fatale oogaandoening is geconstateerd. Een bril of een contactlens zou het persoonlijke probleem kunnen oplossen. Vaak zijn het mensen die merken dat een bril echt hinderlijk is tijdens het sporten. Je ziet dan ook geen voetballers die op hoog niveau spelen een bril dragen. Maar ook in het leven van alledag, kan een bril weleens lastig zijn. Soms slaat de bril aan bij koud weer als je ergens naar binnen gaat. Verder moet je regelmatig op controle gaan om te laten kijken of de sterkte nog wel van het juiste niveau is.

Ooglaseren

Ooglaseren is een al jarenlang toegepaste manier om ogen op alle afstanden goed te kunnen laten zien. Al in de tweede helft van de vorige eeuw werden de eerste behandelingen uitgevoerd. Nadien is er een grote ontwikkeling geweest op het gebied van ooglaseren. Zo kennen we verschillende manieren om ogen te laseren. Voor een goed begrip moet eerst gezegd worden dat er niets aan het oog als zodanig gedaan wordt. Nee, door het ooglaseren wordt het hoornvlies aangepast. Hierdoor zullen de binnenkomende lichtstralen zodanig worden gebroken, dat er een scherp beeld op het netvlies ontstaat. De meest moderne manier van ooglaseren is de ReLEx SMILE-methode. Via de laser wordt een lentikel, een klein stukje hoornvlies, losgemaakt en verwijderd. Deze behandeling vereist wel een hoornvlies van voldoende dikte. Trouwens, ook andere methodes geven een veilige behandeling met optimale resultaten. Het zal duidelijk zijn dat een vooronderzoek naar je ogen heel belangrijk is.

Kosten voor ooglaseren

Kosten van ooglaseren zijn afhankelijk van de ooglaser methode die gekozen wordt. In Nederland wordt ooglaseren in zeldzame gevallen, bijvoorbeeld bij een medische indicatie, vergoed uit de basisverzekering. Soms wordt een deel van de kosten vergoed door sommige aanvullende verzekeringen. Het zal er dus meestal op neerkomen dat je zelf alles moet betalen. Maar wat betreft de te betalen prijzen, dien je wel een vergelijking te maken. En dat is de prijs van de behandeling te verminderen met het wegvallen van kosten voor brillen of contactlenzen. Een ander voordeel is dat je tijd bespaard doordat er geen opticiens meer bezocht hoeven te worden. Behalve de ooglaser methode, zal ook de prijs per kliniek of per land verschil uit maken. Soms denken mensen dat goedkoop duurkoop is. Derhalve kiezen ze dan voor de duurste kliniek. Toch is dat niet echt een vaststaand feit. Ook goedkopere klinieken verrichten uitstekende behandelingen.

Naar Turkije?

Naar Turkije om je ogen te laten laseren? Ja, waarom niet? De laatste jaren is het medisch toerisme behoorlijk toegenomen. En een van de medische behandelingen betreft de oogchirurgie. Daar weer een onderdeel van is het ooglaseren. Het ooglaseren is een ambulante ingreep. Dit wil zeggen dat je naar een kliniek gaat en daar geholpen wordt. Deze behandeling zal een vooronderzoek inhouden. Daarna volgt een overleg met de oogarts. In onze kliniek kan dat in het Nederlands. De behandeling die volgt, duurt per oog erg kort. Het prettige van de behandeling is, dat je alles wat de arts zegt, goed kunt verstaan. Er is zelfs al een tv-programma geweest van onze kliniek op tv. Hierin laat Dokter Akyurt zien hoe een ooglaser behandeling gaat. Hij heeft heel veel ervaring. Daarnaast zijn de prijzen erg laag. Bovendien heb je na de ingreep tijd om de mooie stad Istanbul te bekijken: je kunt immers direct goed zien!