Lasik behandeling en kosten

Wat is Lasik

Lasik behandeling en kosten! Als je vreemde woorden ziet, is een woordenboek een handig hulpmiddel. Je opent de zoekbalk van het woordenboek en tikt het bewuste woord in. Daarna zie je als uitkomst een of meer verklaringen van het bewuste woord. Het wordt nog duidelijker als je het onbekende woord in een bijgevoegde context ziet staan. Dat is hier het geval. Lasik staat op sites die over ogen gaan. Dus mag de conclusie zijn dat Lasik iets met ogen te maken heeft. Dit is een juiste conclusie. Lasik is de naam voor een behandeling aan de ogen om beter te kunnen zien. Natuurlijk is het nu maar de vraag wat die behandeling inhoudt. Kort gezegd is het een laserbehandeling die ervoor zorgt dat de signalen die de ogen bereiken op een zodanige manier aangepast worden dat we er een scherp beeld van kunnen vormen. Het betekent ook dat dit eerst niet het geval was.

Lasik in detail beschreven

Hieronder staat Lasik in detail beschreven. Op deze manier vind je informatie die in het kort zegt wat je kunt verwachten wanneer je voor deze behandeling kiest. Allereerst is het zo dat je zonder hulpmiddel zoals bril of contactlens niet scherp kunt zien. Verder zijn je ogen gezond. Je besluit zonder bovengenoemde hulpmiddelen te willen leven. Je zoekt op internet informatie over mogelijkheden om dit te bereiken. Dan eindigt je zoektocht bij de mogelijkheid om je ogen te laten laseren. Dit wil zeggen dat een geavanceerd laserapparaat je ogen bewerkt. Dit bewerken bestaat uit het maken van een flapje in het hoornvlies door de oogarts. Daarna zorgt de laser ervoor dat het onderliggende hoornvlies de juiste vorm krijgt om scherp te kunnen zien. Vervolgens wordt het flapje weer op zijn plaats gelegd en is de behandeling klaar. In totaal duurt een laserbehandeling van begin tot het einde ongeveer een twintigtal minuten.

Is de behandeling pijnlijk

Vaak wordt de vraag gesteld of de behandeling pijnlijk is. Ogen zijn kwetsbare organen waar je niet lichtzinnig mee moet omspringen. En dit weten de oogartsen natuurlijk ook. Zij zullen zeker nooit zomaar aan een laserbehandeling beginnen. Allereerst lig je op een gemakkelijke operatietafel waar je ogen verdoofd worden met druppels. Er wordt een ooglidspreider geplaatst om je oog open te houden. Terwijl je deze behandeling ondergaat, zul je geen pijn ervaren. Daarna wordt een flapje in je hoornvlies gemaakt. Het laserapparaat dat zich boven je hoofd bevindt, zorgt hierna via verdamping dat het hoornvlies de juiste bolling krijgt om scherp te zien. Je moet tijdens dit proces een lichtje volgen zodat de laser goed gecentreerd blijft. Als na een paar seconden de laserbehandeling voorbij is, wordt het flapje teruggelegd op zijn plaats. Er is geen hechting nodig omdat het flapje zich vastzuigt. Je kunt weer gewoon met je oog knipperen.

Kosten van Lasik laserbehandeling

Kosten van een Lasik laserbehandeling zijn verhoudingsgewijs niet duur. Je moet namelijk niet vergeten dat deze Lasik behandeling ervoor zorgt dat je heel veel jaren zonder bril of contactlenzen goed kunt zien. Het is ook zo dat de genoemde prijs voor een Lasik behandeling om scherp te kunnen zien, meestal voor een oog geldt. Echter, je bent het dubbele kwijt omdat bijna altijd beide ogen gelaserd moeten worden. Het kiezen van een kliniek zal vaak afhangen van de prijs. Globaal kan wel geconcludeerd worden dat de prijs per oog in Turkse klinieken meestal veel goedkoper is dan in Nederland. Soms wordt zelfs een vorm van vervoer en verblijf gratis aangeboden als je naar Turkije gaat voor de Lasik behandeling. Zelfs met de zogenaamde extra kosten van een vliegreis ben je dan toch nog veel voordeliger uit als je voor een Turkse kliniek kiest, zoals de Veni Vidi Göz kliniek In Istanbul!