Lensimplantatie beste kliniek

Lensimplantatie

Lensimplantatie is een mogelijkheid om het verlies aan goed zicht op te lossen. Veel mensen denken dat het oog een mooie bol met een kleurtje is. Natuurlijk hebben deze facetten te maken met onze ogen. Maar er zijn nog veel meer onderdelen die zorgen voor een al dan niet goed zicht. Als het gaat om lensimplantatie, is de oogbol uitdrukkelijk aanwezig. De oogbol is, zoals de naam al zegt, een bol van rond de 2,3 centimeter doorsnede en is gevuld met glasachtig vocht. Dit om te zorgen dat de bolvorm blijvend is. Deze vorm is van belang voor de breking van de lichtstralen. Maar die bol heeft geen eigen bewegingsapparaat. Hiervoor zijn zes spiertjes verantwoordelijk. Deze zorgen ervoor dat we onze ogen ergens op kunnen richten. In deze oogbol zit het hoornvlies en de ooglens. Hoornvlies en ooglens zijn belangrijk bij het zien. En deze ooglens kan vervangen worden.

Vervangen van de ooglens

Het vervangen van de ooglens is mogelijk omdat deze lens als een apart onderdeeltje in de oogbol te vinden is. Het bevindt zich in het lenszakje. En de positie van deze lens is zodanig dat ze zonder andere oogdelen te beschadigen vervangen kan worden. Als dit gebeurt kan de nieuwe ooglens weer voor heel goed zicht zorgen. Soms is dit niet mogelijk. Dit doet zich voor bij een beschadigd lenszakje. Is alles in orde met de oogbol, dan kan het lenszakje geopend worden zodat de oorspronkelijke lens verwijderd kan worden. Via een kleine incisie wordt de oude lens verwijderd en de nieuwe lens ingebracht. De nieuwe lens is dan opgerold en zal zich ontrollen en met behulp van kleine pootjes vasthechten aan het lenszakje. Deze ingreep vindt onder verdoving plaats en duurt een paar minuten. Al met al, een snelle en pijnloze ingreep die zal leiden tot een goed zicht.

De beste kliniek

Kan een kliniek zich de beste kliniek noemen? Natuurlijk kan dit. Immers vakmensen kunnen hun werk alleen goed doen met daden. Dus als dat te lezen staat op de site van een kliniek, zal de behandeling wel heel erg goed zijn. Het grote probleem is dat sommige mensen en de daar werkzame artsen zich allemaal heel goed vinden in hun werk. Dus de echte waarderingen moeten dan van buitenaf komen. En dat zijn de behandelde patiënten. Na een lensvervanging zijn er klinieken die hun ex-patiënten vragen om een beoordeling van de behandeling te geven. Het is echter de vraag of het merendeel van die mensen dat zullen doen. Zijn het alleen de enthousiastelingen die reageren of ook mensen met een minder goede ervaring?  Gelukkig kan iedereen die een kliniek wil uitkiezen op hun sites ook andere zaken vinden die mee helpen om een idee te krijgen van de kwaliteit van de kliniek.

Kenmerken van de beste kliniek

Er zijn best kenmerken te vinden op de internetsites van de oogklinieken om als patiënt een oordeel over hun kwaliteit te vormen. Men kan hierbij denken aan het maken van een vergelijking over de prijzen voor de diverse ingrepen. Ga ook na welk soort lenzen beschikbaar gesteld worden. Er bestaan namelijk klinieken, zoals de onze, die alleen de meest recente lenzen implanteren. Deze lenzen hebben ook een certificaat van echtheid. Behalve de kwaliteit van de lenzen, is ook het aantal verrichte behandelingen een aanwijzing dat de bewuste kliniek uitstekend werk verricht. Het zal duidelijk zijn dat heel veel behandelingen een teken zijn van een grote ervaring bij de artsen. Een andere aanwijzing van het mogen voeren van de waardering de beste kliniek, is daarnaast de entourage van het hele behandel traject. Krijg je bij eerste contacten duidelijke informatie over het onderzoek en de behandeling op zich, dan is dat waarschijnlijk een beste kliniek.