Lensimplantatie in Turkije

Wat is lensimplantatie?

Het is eenvoudig om uit te leggen wat lensimplantatie in Turkije is. Het woord lens refereert aan het onderdeel van ons zintuig, het oog. Het woord Turkije duidt op een land deels gelegen in Europa en deels in Azië. Lensimplantatie houdt in dat de eigen ooglenzen worden vervangen. Iedereen weet dat mensen gezegend zijn met een aantal zintuigen. Soms werken deze zintuigen goed en soms niet zo goed, of helemaal niet. We kunnen ook constateren dat diverse levende wezens betere zintuigen hebben dan mensen. Denk maar aan roofvogels en hun verbluffend gezichtsvermogen. Als mensen onderling worden vergeleken, bestaat er ook een groot verschil in het goed kunnen zien. Soms kan men zelfs niet zien. Wel kunnen we zeggen dat bij iedereen het gezichtsvermogen slechter wordt bij het stijgen der jaren. Lensimplantatie is dan een manier om weer goed te kunnen zien. In Turkije zijn hiervoor zeer goede klinieken te vinden.

Lensimplantatie in Turkije

Operatief ingrijpen

Operatief ingrijpen klinkt heftig. Vaak denken we dan aan zware ingrepen in ons lichaam. Hoe totaal anders is het wanneer we onze ooglenzen willen laten vervangen. Het lijkt heel wat. Zal er veel pijn zijn? Hoe lang duurt deze operatie wel niet? En zal er een tijdlang een volledige duisternis om ons heen zijn? Misschien allemaal redelijke vragen. De antwoorden zijn zeer geruststellend. Er wordt een verdoving gegeven. Via een paar druppels vloeistof. Daarnaast wordt het ooglid met een klemmetje gestabiliseerd zodat het niet gaat bewegen tijdens de ingreep. Daarna volgt de eerste lens verwijdering. Dit gebeurt via een minieme opening in de ooghoek. De eigen lens wordt verpulverd en daarna weggezogen. Gedurende dit proces lijkt het of er regen door het oog stroomt. Ook zie je een lichtje op en neer gaan. Van pijn is er geen sprake. En na ongeveer zeven minuten is de nieuwe lens geplaatst.

Een lenzen keus maken

Nu nog een lenzenkeus maken. Het zal duidelijk zijn dat je niet zomaar naar een oogkliniek kunt stappen en zeggen dat je een paar implantlenzen wilt hebben. Je zult van tevoren enige zaken overwogen en geregeld moeten hebben. Zeker is dat bril of contactlenzen niet goed genoeg bevonden worden. Soms helpen die zelfs niet. Bijvoorbeeld bij staar. Dus besluiten veel mensen te gaan voor lensimplantatie. Eenmaal tot die conclusie gekomen, kun je kiezen uit enkele mogelijkheden met betrekking tot de soort lens. Je hebt de keus uit monofocale, bifocale en trifocale lenzen. Bij de eerste soort heb je nog een bril nodig. Je ziet maar op één afstand scherp. Je hebt dan nog een bril nodig voor veraf of een bril voor kortbij. De tweede keus laat je scherp zien van veraf en van dichtbij. De derde keus zorgt voor een bril-loos bestaan. En dat voor de rest van je leven!

Kom naar Turkije

Kom voor lensimplantatie naar Turkije vanwege de prijs en de deskundigheid. Voor wat betreft de prijs is het volgende voorbeeld misschien duidelijk genoeg. Er worden lenzen aangeboden in west Europa voor ongeveer het dubbele van de prijs in Turkije. Daarbij kun je vaak niet zien welk merk lens aangeboden wordt. Maar in onze kliniek in Turkije worden lenzen aangeboden van bijvoorbeeld een Amerikaans topmerk. Deze lens is door de FDA in 2019 goedgekeurd. Deze keus betreft een topmerk waarbij de patiënt van ons het registratienummer krijgt als bewijs dat het ook het echte merk lens betreft. Daarnaast hebben wij veel ervaring door de duizenden lensimplantaties die we hebben verricht. De hele voorbereiding getuigt ook van een grote deskundigheid en tevens van een zeer individueel gerichte aanpak. Je zult voor de ingreep plaatsvindt, in verschillende consultatiekamers diverse onderzoeken ondergaan. Hierdoor is je lensimplantatie er een van topkwaliteit, van zowel materiaal als deskundigheid!