Lensimplantatie nadelen

Nadelen

Nadelen zijn er vaak te vinden bij aankopen of relaties om er maar een paar te noemen. Een huidige inwoner van deze wereld heeft te maken met heel veel diverse situaties. Nu kan er wel gezegd worden dat dit altijd zo geweest is. Onze wereld zoals die nu functioneert, is echter totaal ingewikkelder geworden. Deze ingewikkeldheid heeft voor veel mensen moeilijkheden gezorgd. De overgang naar een leven waarin bijvoorbeeld heel veel via techniek gedaan moet worden, was en is voor velen te moeilijk. Er moet vertrouwd worden op anderen die bijvoorbeeld hulp moeten bieden bij het installeren van een computer of een smartphone. Natuurlijk zijn dit soort ontwikkelingen heel prettig omdat bepaalde zaken, zoals visueel contact hebben met mensen ver weg, heel fijn zijn. Maar het nadeel is, dat het zo veel mensen niet kan helpen. Het is voor hen te ingewikkeld. Vooruitgang is voor hen een nadeel.

Bijwerking

Als het woord bijwerking goed bekeken wordt, is het deel werking van belang. Overal waar bijwerking staat, is het zeker dat er iets gebeurt. Niet alleen de bedoelde werking ontstaat, maar ook nog iets anders. En dat is de BIJ- werking! Soms is het zelfs zo dat de werking overschaduwd wordt door de bijwerking. Dit komt nogal eens voor op het gebied van medische zorg. Iedereen die medicijnen moet innemen, zal kunnen beamen dat er een hele rits aan bijwerkingen op de bijsluiter staat vermeld. Hierop is ook te zien dat de bijwerkingen niet bij iedereen optreden. Door bijwerkingen moet soms een ander medicament gebruikt worden. De bijwerkingen van het eerst voorgeschreven medicijn zijn te heftig. Ook op het gebied van een operatie komt dit onderscheid in reacties naar voren. Een operateur zal altijd aangeven welke onverwachte reactie er in sommige situaties kunnen voorkomen. Dit worden bijwerkingen genoemd.

Ooglens

Een belangrijk onderdeel van het oog is de ooglens. Waarom belangrijk? Omdat zonder ooglens niets gezien kan worden. Een minder goed werkende ooglens zal voor een minder goed zicht zorgen. Het is niet zo dat het oog maar uit een onderdeel bestaat. Om goed te kunnen kijken, zijn nog andere onderdelen, bloedtoevoer, zenuwen en bescherming aanwezig. Zo zijn er ook het hoornvlies, de macula, en het netvlies die niet gemist kunnen worden. Het is een bijzondere ontdekking geweest dat lichaamsdelen soms vervangen konden worden. Soms door een eigen onderdeel, en soms door een niet-eigen lichaamsdeel. Denk bijvoorbeeld aan een vervangend hart. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt een kunst lichaamsdeel gebruikt ter vervanging van het eigen lichaamsdeel. Een kunstbeen is hiervan een mooi voorbeeld. Bij het zien, is de kunstlens het onderdeel dat vervangen kan worden. Deze kunstlens kan qua werking de eigen lens zeer goed benaderen.

Mogelijke nadelen of niet?

Zijn er mogelijke nadelen verbonden aan het vervangen van de eigen ooglens door een kunstlens? Als er gekeken wordt naar de werking van de kunstlens, is die precies hetzelfde zoals bij de aankoop beschreven staat. Dit heeft te maken met de soort kunstlens. Een monofocale lens geeft goed zicht op één afstand. Het oog kan in dit geval scherp zien op slechts alleen de gekozen afstand. Op andere afstanden is dit wat waziger. Dit is een nadeel van de eigenschap van de gekozen lens en niet van de lens operatie. Het is makkelijk dit nadeel te vermijden door te kiezen voor een multifocale lens. De operatie op zich is zo goed ontwikkeld dat er geen nadelen aan verbonden zijn. Door verdoving is er absoluut geen pijn. Soms is er nastaar. Dit kan worden verholpen door een kleine ingreep. Halo’s, oftewel lichtkransen, doen zich soms voor in de eerste tijd na de ingreep. Maar ook dat is slechts een tijdelijke bijwerking.