Lenzenimplantatie via OoglaserVIP

Ooglaseren Turkije maakt gebruik van de nieuwste technologieën in combinatie met specialisten die veel ervaring hebben. Wij behandelen meerdere patiënten per dag, u bent dus in goede handen bij Ooglaseren Turkije.

Multifocale lenzen

Bij lenzenimplantatie wordt er onderscheid gemaakt tussen multifocale lenzen en phake lenzen. Bij het plaatsen van een multifocale lens wordt de natuurlijke lens, waarover het lichaam zelf beschikt, verwijderd. De phake lens wordt juist geïmplanteerd terwijl de lichaamseigen lens ook aanwezig blijft. Een multifocale lens maakt het mogelijk om zowel dichtbij als veraf scherp te zien zonder dat men een bril of contactlenzen nodig heeft. Dit soort kunstlenzen heeft meerdere brandpunten – één voor dichtbij, één voor veraf. Vandaar de benaming ‘multifocale’ lens. De operatie is een routine-ingreep, en wordt al vele jaren succesvol toegepast bij grijze staar (cataract). Door de implantatie van een multifocale lens kan men in 90% van de dagelijkse activiteiten zonder bril.

De beste lenzen

Een phake lens is een kunstlens die in aanvulling op de natuurlijke lens in het oog wordt gezet, om de bestaande klachten over het zien te corrigeren. Het grote voordeel van zo’n lens is de omkeerbaarheid. Dat wil zeggen: de lens kan zonder problemen weer verwijderd of vervangen worden.