Trifocale Implantlenzen

Een monovisie-behandeling met de Schwind Amaris-techniek

Bij ouderdomsverziendheid gaat het niet om een ziekte, maar om normaal functieverlies van het oog dat optreedt wanneer men ouder wordt. Het oog kan zich daardoor minder goed aanpassen voor dichtbij zien. Vooral bij het lezen ziet men niet meer scherp. In de loop van de tijd verliest de natuurlijke ooglens namelijk zijn elasticiteit, waardoor die minder flexibel wordt en zich minder makkelijk op verschillende afstanden kan instellen. Dichtbij scherp zien wordt daardoor onmogelijk. Om het afnemende aanpassingsvermogen van de natuurlijke ooglens te compenseren kan men bij ouderdomsverziendheid kiezen voor een monovisie-behandeling, zodat men zowel veraf als dichtbij weer scherp kan zien,.

Schwind Amaris-techniek voor monovisie

Bij een monovisie-behandeling wordt het ene oog ingesteld voor veraf zien, het andere voor dichtbij zien. Het ene oog kan dus in de verte scherp zien, het andere oog kan dichtbij scherp zien. Het dominante oog is het oog dat wordt ingesteld voor veraf zien, het andere oog, dat verantwoordelijk is voor dichtbij zien, wordt ingesteld voor een bijziendheid van ongeveer -1,0 – -1,5 dioptrie.

Voor monovisie maken we gebruik van de Laser Schwind Amaris 1050 RS (http://www.schwind-amaris.com/home). Dat is een innovatieve ooglaserbehandeling die minimaal invasief is. De behandeling kan touch-free worden uitgevoerd met behulp van de Transprk-methode. Maar men kan ook kiezen voor de conventionele Lasik-methode. We hebben zeer goede ervaringen met de innovatieve smart surface touch free-techniek van de Schwind Amaris 1050 RS-laser (http://www.schwind-smartsurf.de).

Ieder van beide ogen zijn eigen taak

Voor sommige patiënten is kijken na de operatie een vreemde gewaarwording. Na korte tijd zijn de hersenen echter aan de nieuwe situatie gewend. Het is dan mogelijk dat u weer goed ziet. Alleen bij bepaalde activiteiten zoals autorijden kan het handig zijn om een zwakke bril op te zetten voor het oog dat is ingesteld voor geringe bijziendheid.

Voordat een monovisie-behandeling wordt uitgevoerd, wordt er bij de patiënt altijd eerst een simulatietest gedaan om er zeker van te zijn dat hij/zij met deze behandeling goed uit de voeten kan. Als uit de test niet blijkt dat u ongeschikt bent voor de behandeling, kan de ingreep met een grote kans op succes worden uitgevoerd.

Haarimplantatie-in-Turkije

Ooglaseren Turkije

Onze behandelingen bij Ooglaseren Turkije:

Multifocale Implantlenzen
Trifocale Implantlenzen
Trans PRK (No Touch Technique)
Wavefront Lasik
Laser Technology

Beste ooglaserkliniek van Europa
Werkend met de nieuwste technologie
Ruim 1200 behandelingen per jaar
Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Meest ervaren artsen

Informatie aanvragen

Ontvang vrijblijvend ons informatiepakket.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kun je ons formulier in vullen of bellen naar: 053 - 3020211. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een ooglaserbehandeling.

Ooglaseren Turkije is bereikbaar:Maandag t/m vrijdag 10:00-18:00 Zaterdag 12:00-16:00.

 

053 - 3020211

Vragen? Bel direct!