Ogen laten laseren

Onze zintuigen

Wij zijn gezegend met zintuigen. Prachtig toch dat we kunnen zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Niet iedereen is in dezelfde mate in staat om op een hoog niveau van deze zintuigen te genieten. Met name ogen en oren leveren niet altijd de gewenste prestaties. Er bestaan gradaties in de kwaliteit van onze zintuigen. Als we het over onze ogen hebben, komen we al gauw mensen tegen die niet goed in de verte of van dichtbij kunnen zien. Vaak ontstaat deze afwijking in de jeugd. Bij sommigen al op de lagere schoolleeftijd, bij anderen in de puberteit. Maar ook later in het leven neemt de werking van onze ogen af. Het meest voorkomend en ook zichtbaar, is het gebruik van een leesbril bij het ouder worden. En als we dan nog verder in de levensloop kijken, komen we bij ouderdom staar uit. Onze ooglenzen worden minder flexibel, en kunnen niet meer accommoderen.

Onze ogen

We verwachten dat onze ogen levenslang hun werk goed zullen verrichten. Ogen, net als de rest van ons lichaam zullen verouderen. We moeten beseffen dat ogen eigenlijk een levend instrument zijn. Dit instrument is in staat licht binnen te laten dat op ons netvlies valt.  Op het netvlies wordt dit licht omgezet in signalen. Via zenuwbanen komen deze signalen in onze hersenen waar ze omgezet worden in beelden. Ogen en hersenen werken dus nauw samen. Soms zijn er fysieke problemen met de ogen. De lens kan soms door ouderdom niet meer accommoderen. Een ander probleem is de maculadegeneratie. Hierdoor kan het netvlies achter in het oog zijn werk niet meer doen. Gelukkig leven we in een tijd waarin zeer bekwame mensen allerlei manieren gevonden hebben om het zicht te verbeteren. Waar vroeger een bril de enige manier was om het zicht te verbeteren kennen we nu meer mogelijkheden om dit te bereiken.

Verbeteren van het zicht

Ogen laten laseren Verbeteren van het zicht is een welkome behandeling. Waarom? Simpelweg omdat onze ogen door de huidige leefwijze erg intensief en misschien ook wel verkeerd gebruikt worden. Het is een bekend gegeven dat jonge kinderen die veel op het beeldscherm van hun mobieltje of computer bezig zijn, een grote kans op bijziendheid kunnen ontwikkelen voor hun twintigste levensjaar. Helaas is de ontstane bijziendheid niet op natuurlijke wijze te verbeteren. Daarom zien we veel jonge kinderen met een bril. Deze bril kan op wat oudere leeftijd vervangen worden door contactlenzen. Maar niet iedereen kan de discipline opbrengen om hier goed mee om te gaan. Vaak krijgen dragers van contactlenzen last van irritatie in hun ogen. Ze zoeken toch naar een methode om goed en zonder dagelijkse hulpmiddelen hun zicht op een goed niveau te houden. Ze zullen dan uitkomen bij een definitieve verbeter methode om beter te zien. De oplossing is ooglaseren.

Ooglaseren en zichtverbetering

Ooglaseren zorgt voor een definitieve verbetering van het zien. De bril kan weg. Contactlenzen hoeven niet meer gekocht te worden. Na het laseren sta je op en ga je naar bed met een perfect werkend stel ogen. Eerst moet je wel zoeken naar een goede oogkliniek. Aan de hand van een aantal criteria ga je zoeken welke kliniek het beste voldoet aan je eisen. Je wilt bijvoorbeeld een goed persoonlijk contact hebben. Er moet deskundig personeel zijn dat veel ingrepen verzorgd heeft. En je wilt ook een betaalbare behandeling. Een pluspunt is het aanbod van behandelmethodes. Zijn die er, dan kan er een persoonlijke keus gemaakt worden. De ingreep zelf duurt maar heel kort. Bovendien is het pijnloos. Na de ingreep moet je wel de regels volgen die de oogarts heeft voorgeschreven. Je dient bijvoorbeeld niet in je ogen te wrijven. Autorijden kan vaak al de dag na de behandeling.