Ooglaseren prijs

Aan ooglaseren hangt een prijs, naar welk land of naar welke oogkliniek men ook gaat. “Niets voor niets” is derhalve een leuk standaardantwoord op de vraag of iets wel iets kost. De implicatie hierbij is de onderliggende gedachte dat de bedoelde arbeid misschien wel gratis is. Een van de weinige gratis artikelen of arbeid is een cadeau of een vriendendienst. Zo hoorde ik dat iemand in een Aziatisch land met een aantal bewoners kon gaan sporten. Dat was erg prettig, tot het moment kwam dat een van de inwoners zei dat na het sporten een wederdienst verlangd werd. En deze bestond uit het iets kopen uit de winkel van deze persoon. Bij ooglaseren, een medische dienstverlening hoort ook een prijs, en die kan hoog of minder hoog zijn.

Prijsonderscheid

Bij een en dezelfde aanbieding zien we vaak een prijsonderscheid.  Ook bij ooglaseren is dat het geval. Anders gezegd, er bestaan grote verschillen in hetgeen je moet betalen voor dezelfde ooglaser behandeling. Hoe kan een dergelijk verschil ontstaan? Hiervoor moeten we eerst beseffen dat onder het begrip ooglaseren vele soorten ooglaseren bestaan. Als we prijzen gaan vergelijken van ooglaseren moeten we goed opletten welke vorm van ooglaseren aangeboden wordt. We kennen de oppervlaktebehandelingen en de dieptebehandelingen. Tussen deze twee soorten bestaat bij bijna alle oogklinieken een prijsonderscheid. De oppervlaktebehandelingen zijn wat goedkoper. Daarnaast zijn er in één en hetzelfde land prijsverschillen tussen klinieken onderling. Soms kun je zelfs de garantie krijgen van een of andere kliniek, die beweert dat zij nooit duurder zijn dan de goedkoopste kliniek.

 

Geografisch prijsonderscheid ooglaseren

Er is vaak een geografisch prijsonderscheid bij ooglaseren te zien. Ooglaseren en prijs zijn dus niet alleen verschillend per kliniek in een en hetzelfde land. Klinieken in west Europese landen verschillen onderling ook qua prijs voor een en dezelfde behandeling. Wanneer we nog verder van huis gaan, zien we klinieken in Turkije. Turkije is een land dat veel medische diensten aanbiedt aan Europeanen. Wanneer we naar de prijzen voor ooglaseren gaan kijken, is het vooral belangrijk om een aantal zaken mee te nemen in de prijsvergelijking. Allereerst lijkt het verstandig om te kijken of er extra kosten bij komen als je naar Turkije wilt gaan. Te denken valt aan de prijs voor een retourticket per vliegtuig. Daar bovenop komen de hotelkosten, het plaatselijk vervoer, en eventuele medicatie die voorgeschreven gaat worden. Daarna kun je de ooglaser prijzen gaan vergelijken. Meestal zal blijken dat de totaalprijs voor ooglaseren in Turkije dan toch nog substantieel goedkoper is.

Ooglaseren, en medische professionaliteit

Ooglaseren en medische professionaliteit hangen nauw samen. We hebben in het voorgaande een aantal financiële zaken bekeken waar je bij ooglaseren op moet letten. De conclusie mag zijn dat er een aantal factoren zijn die eenzelfde ooglaser behandeling duurder kunnen maken. Er is nog een belangrijk aspect dat aandacht verdient. Hiermee bedoelen we de medisch professionele kwaliteit van de ooglaser behandeling. Soms lijkt het wel of bedrog in de mens ingebakken zit. Bedrog komt helaas soms ook voor bij medische behandelingen die vanuit het buitenland worden aangeboden.  Het is van belang om te weten dat de eisen waaraan medici in Turkije moeten voldoen gelijk zijn aan die in Europa. Hierbij komt nog dat veel medici in Turkije hun opleiding en ervaring in Amerikaanse of Europese universiteiten en klinieken hebben verkregen. Wat de professionaliteit betreft, hoeft er geen schrik te bestaan om in de handen van charlatans te vallen.