Multifocale Implantlenzen

De Lasik-operatie (ooglaseren) (Laser-in-situ-Keratomileusis) wordt inmiddels al meer dan 20 jaar met succes toegepast voor de correctie van klachten als bijziendheid en verziendheid. Met ongeveer 32 miljoen operaties is Lasik wereldwijd een van de meest toegepaste ingrepen uit de refractiechirurgie. De klassieke Lasik-methode is in de loop van de tijd verder ontwikkeld voor een nog veiligere en preciezere ooglaserbehandeling. Welke Lasik-behandeling het meest geschikt is, verschilt per persoon en is afhankelijk van de specifieke klachten over het zien, de dioptriesterkte, de dikte van het hoornvlies, en de persoonlijke voorkeuren en verwachtingen van de patiënt. De volgende Lasik-behandelingen worden uitgevoerd:

Lasik

Bij de klassieke Lasik wordt vóór het eigenlijke ‘laseren’ een opening gemaakt in het bovenste laagje van het hoornvlies. Met behulp van een microkeratoom (precisiemesje) wordt een zuivere snede gemaakt. Daardoor ontstaat de zogenoemde hoornvliesflap (na de laserbehandeling wordt dit flapje weer dichtgeklapt). De hypermoderne Excimer-laser verwijdert vervolgens een heel dun laagje van het hoornvliesweefsel, om zo de klachten van de patiënt te corrigeren. Na een succesvolle ingreep wordt het flapje terug geklapt op het hoornvlies. Het dient als wondverband voor het oog. De Lasik-behandeling is pijnloos, en in de regel heeft men de volgende dag het gewenste gezichtsvermogen.

Wavefront-Lasik

De Wavefront-Lasik is op de individuele patiënt toegesneden en heeft het voordeel dat ook brekingsafwijkingen van een hoge orde opgeheven kunnen worden. Daartoe wordt eerst een plaatje van het individuele hoornvlies gemaakt. Met het ‘Wavefront-meetinstrument’ wordt de breking van het oog op meer dan 200 verschillende punten gemeten. Met deze gegevens wordt als het ware een driedimensionale kaart van het oog gemaakt. Hiermee kunnen ook hoge-orde afwijkingen (aberraties) gecorrigeerd worden. Daartoe behoren het zien van schitteringen, halo’s en een beperkt nachtzicht. In het kader van het vooronderzoek en de wavefront-analyse wordt vastgesteld of er bij de patiënt van zulke afwijkingen sprake is.

Trans-PRK

De Lasek-variant komt in aanmerking voor patiënten met een zeer dun hoornvlies. Bij deze refractiechirurgische ingreep wordt geen flap losgesneden en ook geen snede gemaakt. Het hoornvlies is daarvoor namelijk niet dik genoeg. In plaats daarvan wordt de deklaag van het hoornvlies (epitheel) met een alcoholhoudende vloeistof losgemaakt en opzij geschoven. Vervolgens wordt de laserbehandeling uitgevoerd, waarna het epitheel weer op het hoornvlies wordt teruggeschoven. Vergeleken met een Lasik-behandeling duurt het in het algemeen wat langer voordat de patiënt het volledige gezichtsvermogen heeft. Ook de genezing van de wond duurt wezenlijk langer dan bij Lasik of Femto-Lasik het geval is, omdat het epitheel zich volledig moet regenereren.

Monovisie-Lasik

Monovisie-Lasik biedt patiënten met ouderdomsverziendheid de mogelijkheid om het gebruik van een bril aanmerkelijk terug te dringen. Bij deze behandeling wordt één oog ingesteld op dichtbij zien, en één oog op veraf zien, zodat een bril veel minder gebruikt hoeft te worden. Alleen bij zeer kleine lettertjes of bij het autorijden moet deels nog een bril gedragen worden.
Voorwaarde voor het slagen van een monovisie-Lasik is dat de ogen optimaal samenwerken. Of dat inderdaad het geval is, wordt vóór de ingreep door middel van een simulatie getest, bijvoorbeeld met contactlenzen.

Voordelen van Lasik:

  • het dragen van een bril of contactlenzen is niet meer nodig
  • schat aan ervaring door meer dan 30 miljoen eerder uitgevoerde ingrepen
  • percentage complicaties is zeer laag
  • geen pijn tijdens de operatie
  • patiënt heeft het volledige gezichtsvermogen weer snel terug
  • patiënt kan na ongeveer twee dagen weer aan het werk
  • zeer gering risico op infecties

Haarimplantatie-in-Turkije

Ooglaseren Turkije

Onze behandelingen bij Ooglaseren Turkije:

Multifocale Implantlenzen
Trifocale Implantlenzen
Trans PRK (No Touch Technique)
Wavefront Lasik
Laser Technology

Beste ooglaserkliniek van Europa
Werkend met de nieuwste technologie
Ruim 1200 behandelingen per jaar
Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
Meest ervaren artsen

Informatie aanvragen

Ontvang vrijblijvend ons informatiepakket.

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kun je ons formulier in vullen of bellen naar: 053 - 3020211. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een ooglaserbehandeling.

Ooglaseren Turkije is bereikbaar:Maandag t/m vrijdag 10:00-18:00 Zaterdag 12:00-16:00.

 

053 - 3020211

Vragen? Bel direct!