Ooglidcorrectie Kosten Turkije

Ooglid

Wat betekent een ooglid voor het oog? Iedereen zal wel op de hoogte zijn van bepaalde delen van onze ogen. Zeker de ooglenzen staan vaak in de belangstelling. Ook de vorm van het oog komt vaak ter sprake. De ooglenzen zijn belangrijk om te kunnen zien. Iedereen zal van alles proberen om goed te kunnen zien op afstanden van kortbij en veraf. De vorm van het oog vindt men dan meestal niet zo belangrijk. Het zien wordt door een bepaalde vorm niet beter of slechter. Soms zal het oog een mooie ovale of ronde vorm hebben. In de Aziatische landen verschillen de oogvormen van die in bijvoorbeeld Europa. In deze landen wordt vaak een ingreep aan de oogvorm verricht zodat deze wat groter wordt. Het is dus een niet noodzakelijke ingreep. Naast de vorm van het oog is het ooglid belangrijk. Het ooglid is als het ware een beveiliging van het oog.

Correctie

Soms is het noodzakelijk om een onderdeel van het lichaam te corrigeren. Het gaat dan om een aandoening die een bepaald lichaamsdeel nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het is werkelijk verbazingwekkend dat de medische wetenschap al zoveel bereikt heeft in de laatste jaren. De resultaten hiervan zijn legio. Denk eens aan de eerste harttransplantatie. Nadien zijn er legio mensen mee geholpen om in leven te blijven. Ook behandelingen die veel voor komen, worden door medicatie tot een goed einde gebracht. Zo zijn er medicijnen die helpen om een transplantatie tot een succes te maken. Op gebied van de oogheelkunde zijn er ook heel goede resultaten geboekt. Wie had een eeuw nog maar geleden durven denken aan een laserbehandeling waarmee het scherp zien hersteld werd. Of nog imposanter, het vervangen van de eigen ooglens door een implantlens. Het zijn ontwikkelingen die bij de mens een bijna onherstelbare aandoening hebben kunnen genezen.

Ooglidcorrectie

Wat is de functie van het ooglid? Heel simpel gezegd dient het ooglid om het oog te beschermen. En wel tegen vuil, fel licht of voorwerpen. Iedereen heeft misschien weleens gehoord niet direct in het zonlicht te kijken. Dit kan zelfs blindheid tot gevolg hebben. Ook voorwerpen kunnen ernstige, nadelige gevolgen hebben voor de ogen. Oogleden dragen ook bij tot de schoonheid van de hele aanblik van de ogen. Dit wordt veroorzaakt door de wimpers die aan het ooglid groeien. Het zal daarom geen verbazing wekken dat kunstwimpers gebruikt worden door praktisch alle filmsterren. Wimpers laten de ogen beter uitkomen. Er bestaan veel middelen om wimpers goed te laten uitkomen. Helaas is het zo dat de stevigheid van het ooglid zelf, net als van de wimpers afneemt in de loop der jaren. Soms leidt dit tot slecht zicht omdat het ooglid het zien kan verhinderen. Dan is een correctie noodzakelijk.

Kosten van een ooglidcorrectie

Wat zijn de kosten van de ooglidcorrectie? Er is een boven en een onder ooglid. De palpebra superior en de palpebra inferior. Als er problemen met een overhangend bovenste ooglid zijn, zal er in Nederland een ingreep plaats vinden die door de ziektekostenverzekering gedekt wordt. Een overhangend ooglid zorgt voor een blokkade bij het zicht. Derhalve wordt dit een functionele ingreep genoemd. Omdat er zich dikke wallen in het onderste ooglid kunnen vormen, ook bij jonge mensen, kan een zogenaamde esthetische ingreep worden verricht. Deze ingreep wordt niet vergoed, maar is wel een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen. Deze ingreep zorgt voor een veel jonger gezicht. En de huid onder het oog ziet er daarna weer jong en fris uit. Zoals met dergelijke niet vergoede ingrepen het geval is, blijkt de prijs van een dergelijke correctie in Turkije veel goedkoper te zijn dan in Nederland.