Problemen met trifocale implantlenzen

Problemen

Wat zijn problemen? Het vreemde moet eerst gezegd worden. Iedereen kent wel mensen die met een onoplosbaar probleem te maken hebben. In bepaalde gevallen gaat het om een kwestie die door andere mensen niet als probleem ervaren worden. Waarschijnlijk komt dit door een andere kijk op de betreffende kwestie. Dit is meestal de voornaamste factor in dit verschil. Natuurlijk zijn niet alle problemen exact hetzelfde. Maar angst hebben voor bijvoorbeeld een operatie, komt vaak voor. Het probleem angst zal overwonnen moeten worden. Om daar iets aan te doen krijgen patiënten vaak een rustgevend medicijn. Er doen zich ook problemen voor na een operatie. Die zijn dan anders van aard. Het is nu niet de patiënt die door de kijk op een operatie problemen heeft. Nee, het is in dit geval een bijwerking die voor het probleem zorgt. Maar ook dan kan een goede uitleg of een aanvullende behandeling van de arts het probleem uit de weg helpen.

Trifocale lenzen en problemen

Trifocale lenzen en problemen komen zelden voor. Tenminste, als het gaat om het product trifocale implantlens. Hoe komt dat? Hier betreft het een medische ingreep die altijd heel goed uitgevoerd wordt. De betreffende artsen hebben voor deze ingreep een uitgebreide ervaring opgedaan. Hierdoor zal de ingreep soepel verlopen. Wel is het zo dat in het voortraject de ogen van de patiënt grondig onderzocht worden. Dus zal het advies soms zijn dat er bij een bepaalde patiënt geen implant lens geplaatst kan worden. Maar wanneer de ogen gezond zijn, kan in principe een monofocale of een trifocale lens ingebracht worden. Behalve bij het proces op zich, kan een persoonlijk probleem een rol spelen bij een trifocale implantlens. En dat is de angst om iets aan de ogen te laten doen. Dit is een probleem dat ervoor zorgt dat sommige mensen ervan weerhoudt om voor een implantlens te kiezen.

Problemen voorkomen bij een lensimplantatie

Problemen als angst en onzekerheid kunnen worden voorkomen bij een lensimplantatie. Deze problemen kunnen door een goede voorbereiding opgelost worden. Om te beginnen zal de persoon die een lensimplantatie wil ondergaan, zich heel goed moeten laten voorlichten. Er zijn personen die angst hebben voor deze ingreep omdat er iets in het oog gebeurt. Natuurlijk lijkt dit een risicovolle operatie. Maar, kies allereerst voor een goede kliniek. Dan is men er zeker van dat de artsen daar zo veel ervaring hebben dat men echt helemaal niets van wat voor pijn dan ook zal ervaren. Bovendien zal een goede kliniek zorgen voor de beste trifocale lens die er is. Er wordt dan ook een certificaat van echtheid van de producent gegeven. Klinieken die dat niet doen kunnen beter niet gekozen worden voor deze ingreep. Verder bestaat er geen verschil in het plaatsen van een monofocale of trifocale lens.

Lastige zaken

Het meemaken van lastige zaken is geen pretje. Ook bij een trifocale lensimplantatie kan hier op individueel terrein iets van ondervonden worden. Er zijn mensen die moeite hebben om regels die voorgeschreven zijn op te volgen. Daarom geeft een goede kliniek gedragsregels mee aan de patiënt over bijvoorbeeld het druppelen van de ogen. Ook wrijven in de ogen dient vermeden te worden. Daarbij komt ook nog dat er geen water in de ogen mag komen. De eerste weken na de ingreep liefst geen contactsporten bedrijven, aangezien de ogen misschien beschadigd kunnen worden. De lenzen zijn in het bestaande lenszakje geplaatst en moeten zich nog hechten aan het zakje. Dan zal er ook een probleem kunnen zijn met het kijken in het donker bij het autorijden. Er doen zich dan halo’s voor. Dit zijn lichtkringen om de autolampen. Ook dit wordt op den duur minder of verdwijnt helemaal.