Relex Smile in Turkije

Ogen zijn een kostbaar goed. Met onze ogen kunnen we de wereld om ons heen goed waarnemen. Helaas zijn niet alle mensen even goed gezegend met optimaal werkende ogen. Hiermee wordt bedoeld dat je op alle afstanden voorwerpen of bewegingen goed kunt waarnemen. Je kunt grote en kleine letters goed lezen. Je kunt de snelheid van voertuigen goed inschatten, zodat je er bijvoorbeeld niet te dicht achter rijdt. In het donker kun je ook goed zien. Net zoals je voor het beeldscherm of de televisie geen hulpmiddel nodig hebt om alles scherp te zien. Vaak is het zo dat kinderen niet op al deze gebieden goed kunnen zien. Bij het ouder worden, blijken kinderen die aanvankelijk goed konden zien, geleidelijk aan problemen te krijgen met het kijken in bijvoorbeeld de verte. Dit kan een gevolg zijn van het te vaak en bij te slecht licht voor een beeldscherm kruipen

Problemen met ogen op lossen

Natuurlijk dienen problemen met onze ogen opgelost te worden. Al heel lang blijken artsen gezocht te hebben naar oplossingen om slecht zicht te verbeteren. Een bril was en is een heel goed hulpmiddel om weer scherp te kunnen zien. Maar niet iedereen wil graag een bril dragen. Soms kan een bril lastig zijn in het dagelijkse leven. Zo is het op koude of regenachtige dagen vervelend om ergens naar binnen te gaan. Je bril kan beslaan en dan moet je aan het poetsen gaan. Zeker als je gaat sporten kan een bril ook een handicap zijn. Je ziet dan ook geen profvoetballers die met een bril op spelen. In dit soort gevallen kiezen mensen een andere oplossing om scherp te kunnen kijken. Een relatief goedkope manier is dan om je ogen te laten laseren. Goedkoop? Ja, immers deze laserbehandeling zorgt ervoor dat je een leven lang goed kunt zien.

Relex Smile

Relex Smile klinkt een beetje onbekend in onze oren. Gaat het over glimlachen? Het Engelse woord “smile” betekent immers glimlachen. En het woord Relex lijkt erg veel op relaxt, wat ontspannen betekent. Wat lijkt, is hier niet zo. De betekenis van Relex Smile wordt gebruikt om een bepaalde manier van ooglaseren aan te duiden. Twee andere ooglaser behandelingen zijn de Lasik en de Lasek methodes. Wil je dus een ooglaser behandeling ondergaan, dan heb je best een aardige keuzemogelijkheid. De Relex Smile, de afkorting van SMall Incision Lenticule Extraction, methode, is een zachtaardige methode. De behandeling is pijnloos en heel nauwkeurig. De werkelijke ingreep duurt maar 30 seconden per oog. Er wordt bij deze methode geen flapje gemaakt dat weer teruggelegd zou moeten worden. De laser maakt een dun schijfje hoornvlies los, dan volgt een klein sneetje om een stukje hoornvlies te verwijderen. Helaas kunnen er alleen minsterktes behandeld worden.

Relex Smile in Turkije

Is het mogelijk een Relex Smile behandeling te ondergaan in Turkije? Jazeker. Turkije kent veel grote steden. In al deze steden zijn uitstekende klinieken te vinden. Veel buitenlanders gaan naar een privékliniek in Turkije om daar een bepaalde medische behandeling te ondergaan. Hoewel er meer landen dit soort behandelingen aan bieden, zijn er waarschijnlijk nergens zoveel klinieken en ziekenhuizen waar je uit kunt kiezen als in Turkije. Neem alleen Istanbul. Een wereldstad met een inwoneraantal van meer dan 15 miljoen mensen. In deze wereldstad staan klinieken die zorg bieden door uitstekende artsen. Ze hebben vaak een opleiding gevolgd aan buitenlandse universiteiten. Er is echt een ruime keuze aan bijvoorbeeld oogklinieken. Daarbij komt dat de prijs voor een Relex Smile behandeling in Turkije tot wel tientallen procenten goedkoper kan zijn dan elders. Onze kliniek biedt tevens een aantal faciliteiten die zorgen over aanvullende kosten, zoals een hotel boeken, wegnemen.