Relex Smile ooglaseren

Ooglaseren

Ooglaseren houdt in dat iemand problemen heeft met het goed kunnen zien. Deze problemen kunnen tegenwoordig op diverse manieren verholpen worden. De manier waarop zal niet bij iedereen hetzelfde zijn. Er kunnen zich namelijk diverse oog problemen voordoen. En diversiteit vraagt naar verschillende oplossingen. Neem bijvoorbeeld droge ogen, tranende ogen, glaucoom en cataract om er een paar te noemen. Sommige oogaandoeningen kunnen zich tijdelijk voordoen en zijn met een eenvoudige aanpak te verhelpen. Droge ogen zijn geholpen met het toedienen van oogdruppels. Maar een aandoening als glaucoom vereist een specialistische aanpak. Alleen al deze diagnose, vereist bij deze laatste aandoening zeker een bezoek aan de oogarts. Droge ogen is persoonlijk te constateren. De oplossing is ook veel eenvoudiger dan het behandelen van glaucoom. Ooglaseren is een oplossing voor het niet scherp kunnen zien. Maar ook een bril of contactlens kan een oplossing zijn.

Wat is ooglaseren

Meestal is het antwoord op de vraag wat is ooglaseren bekend. Echter, als een term bekend is, zal de inhoud van die term lang niet altijd voldoende bekend zijn. Men weet wel dat ooglaseren het zicht scherp kan maken. Maar vragen als is ooglaseren voor iedereen, jong en oud geschikt, zullen vaak niet beantwoord kunnen worden. Ook vragen omtrent de duur van de ooglaser ingreep kunnen meestal niet beantwoord worden. Het antwoord op deze vragen is dat er een verschil in de ooglaser methodiek is en dat een oogkliniek een gekozen behandeling zal toepassen. Zo is er de Lasek en de Lasik methode. In het eerste geval wordt het bovenste deeltje van het hoornvlies losgeweekt. Daarna wordt via de laser de juiste zichtsterkte gecreëerd. Bij Lasik wordt een flapje in de bovenste laag van het hoornvlies gemaakt en na het laseren weer teruggelegd, zodat het hoornvlies weer over een complete buitenste laag beschikt.

ReLEx Smile ooglaseren

Een nieuwere ooglaser methode is de ReLEx Smile techniek. Dit is een afkorting van de woorden Small Incision Lenticular Extraction. Deze behandeling wordt met het Femto Second ooglaser apparaat uitgevoerd. Het is bij deze methode niet meer nodig een flapje in het hoornvlies te maken. Bij de toepassing van deze methode maakt de laser een lenticule in het hoornvlies. Zeg maar een gebiedje wordt afgebakend en daarna zorgt de Femto second ooglaser voor een afvlakking van dat deeltje van het hoornvlies. Op deze manier zullen de lichtstralen via een juiste breking het netvlies bereiken. En dit alles gebeurd in een keer. Er komt geen mesje aan te pas. Ook het maken van een flapje in het hoornvlies is hierbij overbodig geworden. Andere voordelen zijn dat er minder kans op droge ogen is. Ook zal het herstel sneller gaan en het zicht is praktisch direct scherp na de behandeling.

Is ReLEx Smile methode de beste ooglaser methode

Misschien dat sommigen zullen vragen of de ReLEx Smile methode de beste ooglaser methode is. Hierbij dient eerst de vraag beantwoordt te worden of deze methode voor iedereen die de ogen wilt laten laseren, geschikt is. Allereerst dient gezegd te worden dat ogen per persoon verschillend zijn. Wat voor de ene persoon heel goed kan zijn, zou voor een ander misschien niet zo zijn. Vandaar dat een grondig voor onderzoek de afwijking exact in kaart brengt. Soms is het hoornvlies niet geschikt voor een bepaalde behandeling. Als de oogarts tot de conclusie komt dat de patiënt uit verscheidene methoden kan kiezen, zal de prijs van de behandeling waarschijnlijk in de keus meespelen. Er zijn echt voordelen aan de ReLEx Smile methode verbonden. Het herstel is bij deze methode sneller dan bij de andere methoden. Er is praktisch geen schade aan het hoornvlies, droge ogen komen minder voor en de precisie van deze methode is de meest nauwkeurige.