ReLex SMILE Turkije

Betekenis van ReLex SMILE

De betekenis van ReLex Smile is vrij eenvoudig uit te leggen. We kennen allemaal de behandeling ooglaseren als het gaat om zonder hulpmiddelen goed te kunnen zien. De ReLex SMILE-behandeling is de laatste ontwikkeling op het gebied van ooglaseren. Ooglaseren kent al een behoorlijk lange geschiedenis. En in die geschiedenis zien we steeds verbeteringen optreden. Het zal niemand verbazen dat bij allerhande medische ingrepen een ontwikkeling te zien is. Een bijzondere ontwikkeling loopt van de eerste harttransplantatie tot aan het vervangen van een hart door een kunsthart! Bij het ooglaseren kunnen we de Lasik, de Lasek en de Trans PRK-methode onderscheiden. Echter, alle genoemde technieken worden tegenwoordig nog steeds gebruikt. De patiënt heeft bij ooglaseren dus een keus uit de diverse behandelingen. Er is wel een restrictie. Soms kan een van de behandelingen door bepaalde oogafwijkingen beter niet gekozen worden.

De techniek van ReLex SMILE

relex smile turkije De techniek van ReLex SMILE is een lasertechniek. Trouwens de naam van deze behandeling is al een aanduiding van de gebruikte techniek. Het woord ReLex is een afkorting van Refractive Lens Exchange. Refractief geeft aan dat het om een ingreep gaat die de breking van de lichtstralen ten goede veranderd. SMILE is een afkorting van Small Incision Lens Extraction. En dit wil zeggen dat er iets, heel erg weinig, van het hoornvlies weggehaald wordt. Deze manier van laseren is echt uniek. Ze kan alleen met de nieuwste Visumax Femtosecond laser uitgevoerd worden. Deze laser is minimaal invasief. Een term die duidt op een methode die zeer patiëntvriendelijk is. De laser maakt zeer kleine bubbeltjes op een afgebakend stukje van het hoornvlies. Deze bubbeltjes hebben een dikte van slechts 1/100 van een mensenhaar. Na deze procedure wordt er een piepklein tunneltje gemaakt waardoor het afgebakende weefsel aan de onderkant van het hoornvlies weggenomen kan worden.

Voordelen van de ReLex SMILE-behandeling

De voordelen van de ReLex SMILE-behandeling zijn evident. Het is niet alleen een nieuwe vorm van behandelen, maar ook een techniek die meer mogelijkheden biedt. Bij de behandelingen tot nu toe wordt er vaak een zogenaamd flapje gemaakt in het hoornvlies. Hoewel niet veel voorkomend, was een van de bijwerkingen dat het flapje niet goed teruggelegd was. Ook kwam het weleens voor dat het flapje niet goed vastgroeide. Bij de ReLex SMILE-techniek wordt geen flapje gemaakt. Het hoornvlies blijft door deze behandeling zijn stevigheid behouden. Een ander voordeel is dat nu ook droge ogen behandeld kunnen worden. Tevens is de behandeling van myopie (bijziendheid) en astigma (verziendheid) met grote afwijkingen ook mogelijk. De snelheid en nauwkeurigheid van de nieuwe behandeling is ook verbeterd. De eigenlijke werking van de laser is slechts 15 seconden! De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Het zicht zal na een paar weken 100% zijn.

De ReLex SMILE-behandeling in Turkije

De ReLex SMILE-behandeling in Turkije is in onze kliniek al enige tijd in gebruik. Het laat zien dat er bij ons steeds gebruik gemaakt wordt van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van ooglaseren. Het is vooral een goede ontwikkeling voor personen die anders geen ooglaser behandeling konden ondergaan. Soms wegens te grote sterkte afwijkingen, en soms door droge ogen. Daarnaast kan nu iedereen die dat wil, deze nieuwste vorm van behandelen ondergaan. De behandelde patiënten waren zeer tevreden met deze vorm van ooglaseren. Het zal duidelijk zijn dat wij niet alleen de meest geavanceerde vormen van ooglaseren kunnen toepassen, maar dat wij ook bijzonder aantrekkelijke prijzen hanteren. Daarnaast wordt er gezorgd voor bijkomende zaken. Zo wordt het vervoer en verblijf in Istanbul door ons verzorgd. Kortom, een super behandeling voor ogen. En geen zorgen om reis of verblijf. Alles bij elkaar opgeteld aan kosten, is het totale plaatje in Turkije voordeliger dan in Nederland.