SmartSight / laseren zonder flap

De intelligente femtoseconde lasertechnologie van de nieuwe generatie Schwind Atos biedt veel voordelen. Met de nieuwe ontwikkeling van de SCHWIND ATOS femtoseconde laser zijn zowel minimaal invasieve lensextractie met SmartSight, zowel  als het maken van flappen met Femto-Lasik mogelijk. Innovatieve technologie en intelligent ontwerp van het apparaat zorgen voor veiligheid en precisie bij refractieve corneachirurgie. Met deze nieuwe technologie kunnen TransPRK (No Touch Laser), SmartSight (lenticle extractie) en Femto-Lasik nu voor het eerst met hetzelfde laserapparaat worden uitgevoerd. Dr. med. Akın Akyurt is een van de eerste oogchirurgen in Istanbul/Turkije die SCHWİND ATOS-lasertechnologie aan zijn patiënten aanbiedt.

State-of-the-art eye-tracking

Het eye-trackingsysteem in de SCHWIND ATOS is sterk ontwikkeld. Met pupilherkenning en cyclotorsiecompensatie is het nu mogelijk om het oog van de patiënt nauwkeurig langs de visuele as te centreren. Op deze manier kunnen visuele defecten, vooral astigmatisme, effectief worden behandeld. Met een pulsfrequentie tot vier megahertz femtoseconde laser zijn de behandel- en snijtijden met de SCHWIND ATOS bijzonder kort.

SmartSight (lenticulaire extractie) / brekingscorrectie zonder flap

Bijziendheid en astigmatisme kunnen nu worden gecorrigeerd met de SmartSight, de moderne femtoseconde laserprocedure zonder flap. Het is een verdere ontwikkeling van lenticulaire extractie en wordt gekenmerkt door intelligente eye-tracking met pupilherkenning en cyclotorsiecompensatie.
Bij SmartSight wordt met de femtosecond laser eerst een vooraf berekend lensje in het hoornvlies gevormd. Tegelijkertijd worden er kleine incisies gemaakt aan de rand van het hoornvlies. Ze worden gebruikt om toegang te krijgen tot de lenticle. Na de laserprocedure verwijdert de oogchirurg het lenticule via de kleine toegangen. Bij de SmartSight is er geen hoornvliesflap en is er geen laserablatie zoals bij de excimerlaser. Naast de behandeling van bijziendheid is SmartSight ook geschikt voor patiënten met astigmatisme. De geoptimaliseerde lensvormige geometrie vereist geen minimale dikte en is met deze eigenschap zeer weefsel besparend. De SmartSight-behandeling is minimaal invasief en zacht voor de patiënt.

Femtolasik met SCHWIND ATOS

Een groot voordeel van de Femto-Lasik behandeling met SCHWIND ATOS is dat de gecreëerde flappen heel gemakkelijk kunnen worden opgetild. Dit betekent meer comfort en veiligheid voor de patiënt en voor de oogchirurg. Dankzij de innovatieve precisielasertechnologie van SCHWIND zijn ook grote kleppen en behandelingsdiameters mogelijk. De SCHWIND ATOS femtoseconde laser maakt minimaal invasieve lensextractie (SmartSight) en het creëren van zeer nauwkeurige flappen mogelijk met één apparaat.