Trifocale lens prijs

trifocale lens prijs Trifocale lens en prijs zijn een interessant onderwerp voor veel mensen die graag een paar hoogkwalitatieve implantlenzen willen hebben tegen niet al te hoge kosten. Iedereen vindt zijn ogen een kostbaar goed. Als we geboren worden nemen we voetstoots aan dat alle zintuigen werken zoals het hoort. We zijn dan ook niet verbaasd als baby oogjes ons kunnen zien. Maar op dat eerste moment van kijken is het nog onduidelijk hoe die ogen werken. Jammer genoeg zullen sommige kinderen al gauw merken dat hun ogen niet optimaal functioneren. En dan kunnen we om ons heen inderdaad kindjes zien met een brilletje op. Door de jaren heen blijft een bril noodzaak. Tot dat het kind ouder wordt, en op meer gebieden van het leven het heft in eigen hand gaat nemen. Het dragen van een bril wordt door sommigen van hen lastig gevonden. En de zoektocht naar een bril-loos leven gaat beginnen.

Slecht ziende ogen

Het is mogelijk slecht ziende ogen te transformeren naar ogen met een uitstekend zicht. Een eerste stap zou het aanschaffen van een paar voorzetlenzen kunnen zijn. Een tweede optie is het laseren van de ogen. Als derde kunnen we implant lenzen of intraoculaire lenzen noemen. Nu zijn de diverse mogelijkheden om een van deze opties te kiezen aan enkele voorwaarden gebonden. Als we ons beperken tot de implantlenzen, is de juiste leeftijd een van de voorwaarden om deze behandeling te ondergaan. Ons lichaam staat figuurlijk nooit stil. Hiermee bedoelen we dat er altijd bepaalde processen plaats vinden. Deze processen verschillen vaak naar gelang de leeftijd van de betreffende persoon. Groei van het lichaam betekent dat er organen en lichaamsdelen aan het veranderen zijn. Neem de lengte van iemand. Pas rond de jong volwassenheid heeft die het maximum bereikt. Ook om voor implant lenzen in aanmerking te komen is de leeftijd een van de bepalende factoren.

Trifocale lenzen

Trifocale lenzen zijn voor de buitenwacht niet zichtbaar. De buitenkant van het oog is dat wel. Grote ogen met een aansprekende kleur vallen altijd op. Het zijn echter de lenzen die het echte werk doen. Dieper in het oog is het netvlies met de macula belangrijk. Het invallende licht wordt omgezet in signalen voor de hersenen. Het knappe van de medische sector is de bekwaamheid om de lens pijnloos te vervangen. Dit gebeurt zonder dat er bloedingen ontstaan. Het is maar een kortdurende ingreep waarbij de eigen lens vervangen wordt door een kunstlens op dezelfde plaats te plaatsen. De ontwikkeling van de soorten implantlenzen is best snel gegaan. In 1950 is deze ingreep voor het eerst uitgevoerd in Londen. In die eerste jaren ging het om monofocale lenzen. Dat wil zeggen dat alleen het veraf kijken optimaal was. Later zijn de multifocale lenzen ontwikkeld waaronder de trifocale lens.

De prijs van de trifocale lens

De prijs van de trifocale lens hangt van verschillende factoren af. Aangezien het een lens betreft die het oog op een optimale manier laat werken, is dit dan ook de duurste lens. Toch moet je bedenken dat de gekozen lens de rest van je leven meegaat. Bij het ouder worden hoef je geen leesbril te gebruiken. Een ander facet dat de prijs bepaald is het merk lens. Er zijn kwalitatieve verschillen tussen de diverse merken. Als laatste punt dat een rol speelt bij de prijs van de trifocale lens, noemen we de kliniek waar de ingreep plaats zal vinden. Meestal dient de patiënt zelf alles te betalen. Vandaar dat je ook eens moet kijken naar de prijzen van trifocale lenzen in het buitenland. Klinieken in bijvoorbeeld Turkije hanteren een veel lagere prijs voor deze ingreep. Wel is het verstandig om te vragen naar het merk implantaat en of er bijkomende kosten vergoed worden.